11. Janvāris 2016 12:40
Jaunumi
Sagatavotas norādes, kā sekot lietas virzībai tiesā

Lai palīdzētu lietu dalībniekiem sekot savas lietas virzībai tiesā, kā arī citiem interesentiem piekļūt lietu datiem, kas nav ierobežotas pieejamības informācija, Augstākā tiesa sagatavojusi shematisku ceļvedi, kā sekot lietas virzībai, izmantojot tiesu portālu.

Lietas dalībniekam nevajag ik pa laikam zvanīt uz tiesas kanceleju un vaicāt, vai jau bijusi rīcības sēde, kad lieta tiks skatīta, kad būs pieejams nolēmums utt. Reģistrējoties portālā tiesas.lv, lietas dalībnieks var ne tikai pilnībā sekot tiesvedības gaitai, bet arī piekļūt visiem savas lietas materiāliem. Lai reģistrētos portālā, Tiesu administrācijā jāsaņem lietotāja rekvizīti.

Otrs ceļš, ko var izmantot ne tikai lietu dalībnieki, bet arī citi interesenti, ir tiesu portālā sekot tiesvedības gaitai, izmantojot konkrētās lietas arhīva numuru. Šo numuru lietas dalībnieks redz pavēstē, bet citi var uzzināt, piemēram, sekojot nozīmēto tiesas sēžu kalendāram. Nereģistrētie lietotāji gan redz tikai tiesvedības pamatdatus, kas nav ierobežotas pieejamības informācija. Piemēram, kurā tiesā lieta atrodas konkrētā brīdī, kādi nolēmumi pieņemti šajā lietā un vai tie stājušies spēkā. Lietas materiāliem šajā gadījumā piekļūt nav iespējams.

Šī un cita informācija – Augstākās mājaslapas sadaļā „Tiesvedība” informatīvajā ceļvedī „Kā sekot savas lietas virzībai?”

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties