15. Janvāris 2016 09:07
Jaunumi
Sabiedriskās drošības konsultatīvās padomes sēdē iepazīstina ar iekšlietu nozares aktualitātēm

Ceturtdien, 14.janvārī, Iekšlietu ministrijā notika iekšlietu ministra Riharda Kozlovska vadītā Sabiedriskās drošības konsultatīvās padomes sēde, kurā Iekšlietu ministrija iepazīstināja nevalstisko organizāciju pārstāvjus ar paveikto nozarē 2015.gadā, budžeta prioritātēm, kā arī nozares aktualitātēm 2016.gadā.

Informējot par 2015.gadā paveikto, Iekšlietu ministrija akcentēja panākto valdības atbalstu jaunās darba samaksas koncepcijas ieviešanas uzsākšanai no 2016.gada janvāra, kas paredz atalgojuma palielinājumu iekšlietu nozares amatpersonām ar speciālajām dienesta pakāpēm.

Klātesošie tika iepazīstināti arī ar patvēruma meklētāju jautājuma risināšanas gaitu un Rīcības plānu, kurš ietver personu atlasi un pārvietošanu, patvēruma meklētāju uzņemšanu un izmitināšanu, kā arī integrācijas pasākumus.

Savukārt Valsts policija klātesošos iepazīstināja ar Eiropas Komisijas finansēto projektu “Mazāk smagu noziegumu izmeklēšanas vienkāršošana ar mērķi sabalansēt nozieguma sabiedrisko bīstamību, radīto kaitējumu un izmeklēšanā izlietotos resursus”. Projekta ietvaros izstrādātas starptautiskas vadlīnijas, kuru secinājumu sadaļā piedāvāts vienkāršots kriminālprocesa modelis.

Atgādinām, ka Iekšlietu ministrijas Sabiedriskās drošības konsultatīvā padome ir pastāvīga institūcija, kuras mērķis ir nodrošināt sabiedrības pārstāvju līdzdalību iekšlietu politikas veidošanā un īstenošanā. Tajā piedalās Iekšlietu ministrijas pārstāvji, kā arī pilnvarotie pārstāvji no sabiedriskajām organizācijām, kas parakstījušas memorandu un rakstiski informējušas padomes sekretariātu par vēlmi darboties padomē.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties