19. Janvāris 2016 13:37
Jaunumi
Piešķir nacionālo interešu objekta statusu Latvijas valsts robežas joslai

Otrdien, 19.janvārī, Ministru kabinets piešķīra nacionālo interešu objekta statusu Latvijas Republikas valsts robežas joslai gar ārējo Latvijas Republikas sauszemes robežu.

Lai novērstu draudus Latvijas robežas drošībai un nodrošinātu mērķtiecīgu un līdzsvarotu ekonomikas attīstību, ir nepieciešams iespējami īsā termiņā nodrošināt Latvijas valsts robežas joslas iekārtošanu un izbūvi.

Ņemot vērā Latvijas - Krievijas valsts robežas joslas izbūves valstisko nozīmīgumu un sabiedrības rezonansi, pastāv risks, ka var tik ierosināta tiesvedība no trešo personu puses ar mērķi apturēt būvniecību. Šāda tiesvedība valsts robežas izbūvi var apturēt uz vairākiem gadiem, kas nav pieļaujams. Nacionālā interešu objekta statusa noteikšana Latvijas Republikas valsts robežas joslai ļautu turpināt uzsākto Latvijas un Krievijas valsts robežas joslas izbūvi.

Latvijas valsts robežas joslas gar ārējo Latvijas sauszemes robežu izbūve minimizēs nelegālo imigrantu ieplūšanu Latvijā un nelikumīgu preču pārvietošanu pāri Latvijas ārējai valsts robežai.

Latvijas valsts robežas ar Krieviju un Baltkrieviju vienlaikus ir arī Šengenas līguma valstu ārējā robeža. Robežas garums ar Krieviju ir 276 km un ar Baltkrieviju – 173 km.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties