20. Janvāris 2016 11:59
Jaunumi
Gaidāmas izmaiņas, ceļojot uz Kanādu
Rebeka Žeire

Sākot ar šī gada 15.martu, ceļotājiem, kuri Kanādā ieceļo bez vīzas, izmantojot gaisa satiksmi, vai šo valsti plāno šķērsot tranzītā, pirms brauciena ir jāsaņem elektroniskā ceļošanas autorizācija (Electronic Travel Authorization - eTA).

Pēc minētā datuma ceļotājiem bez eTA tiks liegta iebraukšana Kanādā, liecina Kanādas valdības informācijas vietnē publiskotās ziņas.

Līdz 15.martam elektroniskā ceļošanas autorizācija ir brīvprātīga.

Reģistrēties eTA var mājaslapā: http://www.cic.gc.ca/english/visit/visas.asp.

Pieteikšanās notiek tiešsaistes režīmā, sniedzot informāciju par sevi: tostarp pases datus, ziņas par sodāmību, ieceļošanas atteikumus, ziņas par veselību.

Maksa par eTA ir 7 Kanādas dolāri (CAD), un maksājumus var veikt ar VISA un Mastercard norēķinu kartēm. eTA ir derīga 5 gadus, izņemot gadījumus, kad pases derīguma termiņš ir īsāks par šo laiku, kā arī gadījumos, ja eTA tiek atcelta, piemēram, par Kanādā izdarītu noziedzīgu nodarījumu vai, ja tiek izsniegta jauna eTA.

Papildu informācija par eTA pieejama: http://www.cic.gc.ca/english/visit/eta-facts-en.asp.

Ārkārtas situācijā aicinām nekavējoties sazināties ar Latvijas vēstniecību Kanādā vai Ārlietu ministrijas Konsulārā departamenta diennakts dežurantu pa tālruni: +371 26 33 77 11 vai e-pastu: palidziba@mfa.gov.lv.

Ārlietu ministrija stingri iesaka jebkuram, kas dodas uz ārvalstīm, pirms ceļošanas iegādāties dzīvības un veselības apdrošināšanas polisi, kas paredz arī repatriāciju slimības vai nāves gadījumā, kā arī reģistrēties konsulārajā reģistrā.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties