25. Janvāris 2016 10:55
Jaunumi
Datu valsts inspekcijas direktora amatam aicina pieteikties pārmaiņu līderus

Pirmdien, 25.janvārī, Valsts kanceleja atkārtoti izsludina atklātu konkursu uz valsts galvenā personas datu uzrauga amatu. Valsts pārvalde meklē jauno Datu valsts inpekcijas direktoru - personību, kura gatava izaicinājumiem, nebaidās uzņemties atbildību un īstenot valstiskas reformas iestādē, kas veic personas datu aizsardzības uzraudzību.

Galvenās prasības pretendentiem: maģistra grāds, vismaz trīs gadu darba pieredze vadošā amatā ar vismaz 20 padotajiem darbiniekiem, vismaz divu gadu darba pieredze valsts pārvaldē, zināšanas par fizisko personu datu aizsardzību un citiem inspekcijas kompetencē esošajiem jautājumiem. Pretendentiem jābūt arī zināšanām informācijas tehnoloģiju jomā, labām svešvalodu, stratēģiskās plānošanas prasmēm un nevainojamai reputācijai.

Pretendentiem kopā ar pieteikuma dokumentiem jāiesniedz arī savs redzējums par iestādes prioritātēm un attīstību. Pieteikšanās līdz 2016.gada 12.februārim.

Atlase notiks trīs kārtās. Pirmajā kārtā konkursa komisija izvērtēs iesniegtos dokumentus un atbilstību obligātajām prasībām. Otrā jeb mutiskā daļa būs komisijas un pretendenta saruna par motivāciju, valsts pārvaldes pamatprincipiem un iestādes darbības jomu, kā arī pretendenta vīzijas prezentēšana par iestādes nākotnes prioritātēm un angļu valodas zināšanu pārbaude. Trešajā kārtā neatkarīgi personālvadības speciālisti vērtēs pretendentu vadības kompetences - stratēģisko redzējumu, pārmaiņu vadību, darbinieku motivēšanu un attīstīšanu, organizācijas vērtību apzināšanos, orientācija uz attīstību.

Pirmo reizi konkursu uz šo amatu Valsts kanceleja izsludināja 2015.gada nogalē, bet pēc viena kandidāta izvērtēšanas komisija nolēma konkursu izbeigt bez rezultāta un rosināja izsludināt jaunu. Toreiz uz šo amatu pieteicās četri pretendenti, no kuriem trīs pieteikumus iesniedza pēc termiņa beigām un komisija tos neizskatīja. Pēc pirmā konkursa noslēgšanās, izvērtēti arī atlases kritēriji - atkārtotajā konkursā lielāks uzsvars likts uz pretendenta vadības pieredzi.

Plašāk par prasībām un pieteikšanos Ministru kabineta mājaslapā.

Valsts pārvaldes iestāžu vadītāju centralizētā atlase: INFOGRAFIKA

Valdība pērn atbalstīja jauno valsts tiešās pārvaldes iestāžu vadītāju atlases kārtību, kas līdzās atklātības kritērijam paredz nodrošināt pēc vienotiem principiem organizētus konkursus uz vadītāju amatiem valsts un pašvaldību iestādēs. Jaunā atlases kārtība cels valsts pārvaldes konkurētspēju, jo, īstenojot atklātus konkursus un ievērojot vienotus atlases principus, būs lielākas iespējas piesaistīt, noturēt un motivēt augsta līmeņa profesionāļus.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties