25. Janvāris 2016 16:02
Jaunumi
ES tieslietu ministri spriedīs par cīņu pret kibernoziegumiem

Otrdien, 26.janvārī, tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs Amsterdamā piedalīsies neformālajā Eiropas Savienības (ES) Tieslietu un iekšlietu ministru padomes sanāksmē, kurā pārstāvēs Latvijas intereses vairākos sanāksmes darba kārtībā iekļautajos jautājumos, tostarp par cīņu pret virtuālajā vidē izdarītajiem noziegumiem un Eiropas tiesu ekspertīžu zonas izveidi.

Tieslietu sanāksmē ministri apspriedīs iespējas uzlabot sadarbību kibernoziegumu izmeklēšanas un kriminālvajāšanas jomā, jo pašreizējās savstarpējās sadarbības procedūras ir sarežģītas, ilgas un neatbilst kibernoziegumu izmeklēšanas vajadzībām mūsdienu tehnoloģiju laikmetā. Kibertelpa ir bez robežām – lai atvieglotu un efektivizētu šādu noziegumu izmeklēšanu, ir nepieciešami vienoti jurisdikcijas noteikumi starp ES dalībvalstīm, ko atbalsta arī Latvija.

Ministri diskutēs arī par Eiropas tiesu ekspertīžu zonas izveidi ar mērķi uzlabot ES tiesu ekspertīžu iestāžu sadarbību pierādījumu apmaiņā, pamatojoties uz vienotiem minimālajiem ES standartiem un procedūrām pierādījumu iegūšanai un izmantošanai. Vienotā pieeja uzlabos arī ES dalībvalstu tiesu un tiesību aizsardzības iestāžu darba efektivitāti pārrobežu noziegumu atklāšanā.

Darba vizītes ietvaros tieslietu ministrs Dz.Rasnačs tiksies ar Starptautiskās Krimināltiesas prezidenti Silviju Fernandesu de Guermendi (Silvia Fernández de Gurmendi), lai pārrunātu savstarpējo sadarbību un aktuālos tiesas izskatāmos jautājumus.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties