8. Februāris 2016 13:22
Jaunumi
Par kasācijas kārtībā izskatāmām lietām no 8. līdz 12.februārim

Augstākās tiesas informācija par kasācijas kārtībā izskatāmām lietām laikā no 8. līdz 12.februārim.

Augstākās tiesas (AT) Civillietu departaments rakstveida procesā izskatīs piecas kasācijas sūdzības par apelācijas instances tiesas spriedumiem, 19 blakus sūdzības par zemākas instances tiesas lēmumiem un vienu pieteikumus sakarā ar jaunatklātiem apstākļiem. Vienā lietā tiesa pasludinās nolēmumu.

AT Krimināllietu departaments rakstveida procesā izskatīs deviņas lietas. Trīs lietās saņemtas apsūdzēto un aizstāvju kasācijas sūdzības un vienā lietā – prokurora kasācijas protests par apelācijas instances tiesas nolēmumu. Divās lietās iesniegtas gan kasācijas sūdzības, gan protesti. Vienā lietā izskatīs apsūdzētā sūdzību par zemākas instances tiesas lēmumu atstāt viņa apelācijas sūdzību bez izskatīšanas, vienā lietā izskatīs apsūdzētā sūdzību par lēmumu atteikties pieņemt viņa kasācijas sūdzību un vienā lietā izskatīs cietušā sūdzību par pirmās instances tiesā apstiprinātu vienošanos par vainas atzīšanu un sodu.

AT Administratīvo lietu departaments rakstveida procesā izskatīs vienu kasācijas sūdzību par apelācijas instances tiesas spriedumu un astoņas blakus sūdzības par zemākas instances tiesas lēmumiem. Kasācijas sūdzība iesniegta lietā, kurā atbildētājs ir Valsts ieņēmumu dienests.

Informācija par atsevišķām lietām:

1) Civillietu departaments 11.februārī rakstveida procesā izskatīs prasītāja pieteikumu par AT Civillietu tiesu palātas 2013.gada 13.maija sprieduma atcelšanu daļā par piedzītā kaitējuma atlīdzības apmēru un tiesāšanās izdevumiem sakarā ar jaunatklātiem apstākļiem. Ar minēto spriedumu apelācijas instances tiesa par labu prasītājam  no SIA „Lattelecom” piedzina atlīdzību Ls 5000 par nodarīto morālo kaitējumu un tiesāšanās izdevumus Ls 250. No SIA „Baltic Screen” (mainīts nosaukums uz„Putns Bulbulis”) piedzina atlīdzību Ls 340 par nodarīto morālo kaitējumu un tiesāšanās izdevumus Ls 76,50. (Lieta SJC-16/2016).

2) Krimināllietu departaments 11.februārī rakstveida procesā izskatīs apsūdzētās un aizstāvja kasācijas sūdzības par apelācijas instances tiesas spriedumu krimināllietā par sava vīra slepkavības organizēšanu pastiprinošos apstākļos – mantkārīgā nolūkā. Noziedzīgais nodarījums izdarīts mājas kāpņutelpā Aviācijas ielā Rīgā 2010.gada 4.martā. Izskatot lietu apelācijas kārtībā, Rīgas apgabaltiesa apsūdzēto atzina par vainīgu uzrādītajā apsūdzībā un sodīja ar brīvības atņemšanu uz deviņiem gadiem. Par labu vienai cietušajai lietā no apsūdzētās piedzīta kaitējuma kompensāciju par nodarīto mantisko zaudējumu Ls 1634,63 un par morālo aizskārumu Ls 10 000. Par labu citai cietušajai piedzīta Ls 233 kaitējuma kompensācija par nodarīto mantisko zaudējumu. (Lieta SKK-26/2016).

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties