8. Februāris 2016 13:24
Jaunumi
Augstākās tiesas priekšsēdētājs novērtē paveikto vēstures saglabāšanā
AT priekšsēdētājs Ivars Bičkovičs grāmatas „Latvijas notariāts 1944–2015. Biogrāfiskā vārdnīca” atvēršanas pasākumā.
Foto: Boriss Koļesņikovs

„Notariāts ir paveicis vērtīgu darbu – saglabājis savas pēdas vēsturē,” Latvijas Zvērinātu notāru padomes izdotās grāmatas „Latvijas notariāts 1944–2015. Biogrāfiskā vārdnīca” atvēršanas pasākumā 4.februārī sacīja Augstākās tiesas priekšsēdētājs Ivars Bičkovičs.

Uzsverot ikviena tiesu sistēmā strādājošā darba nozīmi, Augstākās tiesas priekšsēdētājs norādīja, ka svarīgi vēsturei saglabāt ziņas arī par pašiem darba darītājiem. Zvērinātu notāru padome to veikusi, izdodot valsts notāru un zvērinātu notāru bibliogrāfiskās vārdnīcas otro daļu (pirmā daļa, kas aptvēra laika posmu no 1889.gada līdz 1945.gadam, izdota pirms diviem gadiem).

Vēstures zinātņu doktora Valtera Ščerbinska sastādītās biogrāfiskās vārdnīcas personāliju daļā iekļautas 335 valsts notāru un zvērinātu notāru biogrāfijas. Šie notāri uzņemti tieslietu sistēmā padomju okupācijas laikā un pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas.

Projekta vadītāja Zvērinātu notāru padomes izpilddirektore Vija Piziča norāda, ka ar ieskatu notariāta vēsturē otrreizējās padomju okupācijas laikā grāmata atklāj svarīgas liecības arī par Latvijas vēsturi kopumā. Grāmata atspoguļo arī to, kā mainījies notāru izglītības un profesionalitātes līmenis, kā ieviests jaunais Notariāta likums, kā kopumā augusi un attīstījusies notariāta sistēma pēc Latvijas neatkarība atjaunošanas. „Šī grāmata ir svarīgs pienesums padomju pagātnes apzināšanai, lai cieņpilni un ar sapratni dzīvotu tālāk” – raksta grāmatas ievada autore juridisko zinātņu doktore profesore Sanita Osipova.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties