9. Februāris 2016 11:43
Studenta Vārds
Aicina studentus pieteikties tiesas procesa izspēlei cilvēktiesībās

Tiesībsargs aicina Latvijas tiesībzinātņu studentus pieteikties tiesas procesa izspēlei cilvēktiesībās. 29.februārī izziņos tiesu izspēles kāzusu, līdz 24.martam interesentiem ir jāizveido un jāpiesaka savas komandas, savukārt 30.aprīlī notiks izspēles fināls.

Tiesu procesa izspēli cilvēktiesībās Tiesībsarga birojs organizē pirmo reizi un plāno šo iedibināt kā labu ikgadēju tradīciju arī turpmāk. Izspēles mērķis ir sekmēt zināšanas par cilvēktiesībām un arī veicināt topošo profesionāļu interesi par šo tiesību jomu cerībā, ka daļa no jauniešiem par savu profesionālo specializāciju izvēlēsies cilvēktiesības.

Tiesas procesa izspēles cilvēktiesībās nozīmīgie datumi:

29.02.2016. Tiesas izspēles kāzusa izziņošana

24.03.2016. Komandu pieteikšana

18.04.2016. Rakstisko darbu iesniegšana

30.04.2016. Fināla mutvārdu izspēle

Tiesu procesa izspēli cilvēktiesībās Tiesībsarga birojs organizē sadarbībā ar Eiropas Tiesību studentu asociācija Latvijā jeb Tiesu procesa izspēles Latvijā ir organizētas dažādās citās tiesību jomās – konstitucionālajās tiesībās, civiltiesībās, administratīvajās un citās tiesībās. Un šis jauniešu iesaistes un izglītošanas veids ir sevi pierādījis kā veiksmīgs un azartisks.

Saskaņā ar Tiesībsarga likumu viena no tiesībsarga funkcijām ir sekmēt sabiedrības informētību un izpratni par cilvēktiesībām, par šo tiesību aizsardzības mehānismiem un par tiesībsarga darbu.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
CITI STUDENTA VĀRDA JAUNUMI
VISS STUDENTA VĀRDS
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties