26. Februāris 2016 09:42
Jaunumi
Izsludina atklātu konkursu Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra amatam

Spēcīga komanda sākas ar tās vadītāju. Valsts pārvalde Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra amatam aicina pieteikties komandas veidotāju, iedvesmotāju un līderi - personību, kas gatava jauniem izaicinājumiem, nebaidās uzņemties atbildību un īstenot valstiskas reformas.

Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra amats ir atbildīgs darbs vadošajā valsts pārvaldes iestādē ekonomiskās politikas jomā. Galvenās prasības pretendentiem: maģistra grāds, vismaz trīs gadu darba pieredze, vadot vismaz 40 darbinieku lielu komandu, pieredze darbā ar starptautiskiem sadarbības partneriem, labas zināšanas ekonomiskās politikas jomā, izpratne par valsts pārvaldes darbības pamatprincipiem.

Pretendentiem jābūt zināšanām par Eiropas Savienības institucionālo ietvaru un lēmumu pieņemšanas procesu, labām angļu valodas zināšanām, teicamām sadarbības, komunikācijas un stratēģiskās plānošanas prasmēm, kā arī nevainojamai reputācijai.

Kopā ar pieteikuma dokumentiem jāiesniedz arī eseja, kurā izklāstīts redzējums par Ekonomikas ministrijas lomu, kā arī vidēja un ilgtermiņa attīstības perspektīvu aktuālo jautājumu risināšanā - gāzes tirgus liberalizācija, būvniecības procesa pilnveidošana un tautsaimniecības attīstības izaicinājumi saistībā ar ES klimata politiku. Pieteikšanās līdz 2016.gada 16.martam.

Pretendentu atlase notiks trīs kārtās. Pirmajā kārtā konkursa komisija izvērtēs iesniegtos dokumentus un atbilstību obligātajām prasībām. Otrā jeb mutiskā daļa būs komisijas un pretendenta saruna par motivāciju, valsts pārvaldes pamatprincipiem un iestādes darbības jomu, kā arī pretendenta vīzijas prezentēšana par iestādes nākotnes prioritātēm un angļu valodas zināšanu pārbaude. Trešajā kārtā neatkarīgi personālvadības speciālisti vērtēs šādas pretendentu vadības kompetences: darbinieku motivēšana un attīstīšana, stratēģiskais redzējums, pārmaiņu vadība, attiecību veidošana un uzturēšana, spēja pieņemt lēmumus un uzņemties atbildību.

Plašāk par prasībām un pieteikšanos Ministru kabineta mājaslapā.

Valsts pārvaldes iestāžu vadītāju centralizētā atlase: INFOGRAFIKA

Valdība pērn atbalstīja jauno valsts tiešās pārvaldes iestāžu vadītāju atlases kārtību, kas līdzās atklātības kritērijam paredz nodrošināt pēc vienotiem principiem organizētus konkursus uz vadītāju amatiem valsts un pašvaldību iestādēs. Jaunā atlases kārtība ceļ valsts pārvaldes konkurētspēju, jo, īstenojot atklātus konkursus un ievērojot vienotus atlases principus, ir lielākas iespējas piesaistīt, noturēt un motivēt augsta līmeņa profesionāļus.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties