29. Februāris 2016 09:32
Jaunumi
OECD augstu novērtē Latvijas paveikto ceļā uz pilntiesīgu dalību organizācijā

25. un 26.februārī vizītē Rīgā ieradās Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) pārstāvji, lai pārrunātu iestāšanās sarunu progresu. OECD delegācija, kuru vadīja OECD Juridiskā dienesta vadītājs Nikolā Bonuči (Nicola Bonucci), tikās ar atbildīgo institūciju amatpersonām, lai apspriestu līdz šim paveikto, atlikušos atvērtos jautājumus un vienotos par turpmākajiem darbiem, kas jāveic, lai Latvija no OECD dalībvalstīm saņemtu uzaicinājumu pievienoties organizācijai.

OECD Juridiskā dienesta vadītājs N. Bonuči ar gandarījumu atzina, ka izvērtējumi Latvijai būtiskās tautsaimniecības nozarēs ir noslēgušies lielākajā daļā OECD komiteju, un šobrīd tiek finalizētas iekšējās procedūras formālo lēmumu apstiprināšanai. Jomas, kurās tuvākajās nedēļās Latvijai jāuzrāda tālāks progress, ir kukuļošanas apkarošana starptautiskajos biznesa darījumos un valsts kapitālsabiedrību pārvalde. Sarunās ar atbildīgajām institūcijām OECD pārstāvji tika informēti par nepieciešamās likumdošanas apstiprināšanas gaitu un esošās likumdošanas ieviešanas aspektiem.

N.Bonuči pauda atzinību par Latvijas līdz šim paveikto iestāšanās procesa ietvaros  un augstu novērtēja Latvijas valdības apņemšanos pabeigt sarunas 2016.gadā.

Plašāka informācija par Latvijas pievienošanās gaitu OECD pieejama Ārlietu ministrijas mājaslapā.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties