29. Februāris 2016 17:48
Jaunumi
ANO Cilvēktiesību padomē Latvija sekmēs tās prioritātes cilvēktiesību jomā

29.februārī Ženēvā sākas ANO Cilvēktiesību padomes 31.sesija, kuras laikā Latvijas vēstnieks ANO Jānis Kārkliņš pildīs padomes priekšsēdētāja vietnieka pienākumus.

Sesijas laikā Latvija veicinās tās cilvēktiesību jomas prioritātes – dzimumu līdztiesību, vārda brīvību un pilsoniskās sabiedrības līdzdalību. Kā padomes dalībvalsts, Latvija sniegs ieguldījumu diskusijās par rezolūciju projektiem un piedalīsies balsojumos par tām. Latvija aktīvi iesaistīsies padomes diskusijās, uzstājoties ar uzrunām par dažādiem cilvēktiesību jautājumiem, tostarp cilvēktiesību situāciju Ukrainā un Sīrijā, cilvēktiesību aizstāvju situāciju pasaulē, bērnu tirdzniecību un citiem. Tāpat Latvija plāno iesaistīties diskusijā ar ANO Augsto komisāru par cilvēktiesību jautājumiem.

Tāpat padome sesijas laikā pievērsīsies problemātiskām cilvēktiesību situācijām pasaulē, tajā skaitā Sīrijā, Ziemeļkorejā, Mjanmā, okupētajās palestīniešu teritorijās un Ukrainā, kā arī tematiskiem cilvēktiesību jautājumiem – pulcēšanās brīvībai, bērnu tiesībām, spīdzināšanas novēršanai un citiem.

Padome ir svarīgākā ANO struktūra cilvēktiesību jomā. Tā ir starpvaldību institūcija, kuras galvenie uzdevumi ir veicināt un stiprināt cilvēktiesību ievērošanu pasaulē, kā arī reaģēt uz sistemātiskiem cilvēktiesību pārkāpumiem un sniegt atbilstošas rekomendācijas. Padomes sesijas notiek 3 reizes gadā. Padomes 31.sesija notiks no 29.februāra līdz 24.martam.

Latvija ir ievēlēta padomē uz laiku līdz 2017.gada beigām. 2016.gadā Latvijas vēstnieks ANO pilda padomes priekšsēdētāja vietnieka pienākumus, tostarp vada padomes sēdes un nodrošina padomes darbību atbilstoši tās dibināšanas dokumentiem.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties