3. Marts 2016 15:15
Jaunumi
Nodrošinās valsts atbalstu tiem vecākiem, kuri izmanto aukļu pakalpojumu

Lai vēl līdz šī gada 31.maijam varētu nodrošināt valsts atbalstu tiem vecākiem, kuri izmanto aukļu pakalpojumus, ja attiecīgā pašvaldība bērniem no pusotra gada vecuma līdz pamatizglītības ieguves uzsākšanai nenodrošina vietu pašvaldības bērnudārzā, Saeima ceturtdien, 3.martā, pieņēma lēmumu piekrist apropriācijas pārdalei.

Apropriāciju 780 tūkstošu eiro apmērā paredzēts pārdalīt no Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas budžeta apakšprogrammas “Emisijas kvotu izsolīšanas instrumenta projekti” uz Izglītības un zinātnes ministrijas budžeta apakšprogrammu “Dotācija privātajām mācību iestādēm”.

Finanšu ministrija vēstulē Saeimai apliecinājusi, ka apropriācijas pārdale neietekmēs valsts konsolidētā budžeta finansiālo deficītu.

Saeima, 2015.gada novembrī apstiprinot šī gada valsts budžetu, nolēma 2,3 miljonus eiro novirzīt  Izglītības un zinātnes ministrijai, lai nodrošinātu 2013.gadā uzsāktā atbalsta sniegšanu vecākiem, kuru bērni vietu trūkuma dēļ pašvaldības bērnudārzā apmeklē privāto pirmskolas izglītības iestādi.

Patlaban rinda uz vietām bērnudārzā ir 15 pašvaldībās, kas nespēj nodrošināt dārziņos vietu visiem pirmsskolas vecuma bērniem, sākot no pusotra gada vecuma. Lielākā daļa no šīm pašvaldībām koncentrējas ap Rīgu.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties