3. Marts 2016 15:17
Jaunumi
Saeima uzdod valdībai izvērtēt ceļa nodokļa izmantošanas efektivitāti

Saeima ceturtdien, 3.martā, nolēma uzdot Ministru kabinetam (MK) izvērtēt ceļa nodokļa izmantošanas efektivitāti.

Saskaņā ar Saeimas lēmumu valdībai jāveic Baltijas valstīs par ceļu lietošanu maksājamo nodokļu un nodevu apjoma un tiesiskā regulējuma salīdzinošs izvērtējums.

Tāpat Saeima uzdeva MK līdz šī gada 1.septembrim parlamentā iesniegt informatīvu ziņojumu par iespējām veikt izmaiņas normatīvajos aktos, lai īstenotu principu, ka ceļu lietotāju maksātie nodokļi un nodevas tiek izlietoti ceļu un tiltu remontiem un to uzturēšanai labā tehniskā stāvoklī, kā arī lai nodokļu maksājumu apjoms ceļu lietotājam atbilstu ceļu lietošanas intensitātei.

Saeima lēmumu pieņēmusi, pamatojoties uz kolektīvo iesniegumu “Par ceļiem bez bedrēm”. Iniciatīvas autori rosina ikgadējo transportlīdzekļu ekspluatācijas nodevu pievienot degvielas cenai, bet degvielas akcīzes nodokli novirzīt ceļu remontam un uzlabošanai. Šo līdzekļu pārvaldīšanu iniciatīvas autori rosina uzticēt atsevišķam fondam Satiksmes ministrijā.

Kolektīvais iesniegums Saeimā iesniegts šī gada 25.februārī, un to parakstījuši 10 435 pilsoņi.

Iniciatīva parlamentā iesniegta, izmantojot Saeimas kārtības rullī paredzēto iespēju vērsties parlamentā ar vismaz 100 000 pilsoņu parakstītu iesniegumu.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties