16. Marts 2016 13:16
Jaunumi
Papildinās Latvijā kontrolējamo narkotisko un psihotropo vielu sarakstu

Saeimas Juridiskā komisija trešdien, 16.martā, konceptuāli atbalstīja grozījumus likumā „Par Krimināllikuma spēkā stāšanās un piemērošanas kārtību”, paredzot papildināt Latvijā kontrolējamo narkotisko un psihotropo vielu sarakstu.

Likuma grozījumi paredz iekļaut likuma pielikumā jaunas kontrolējamās vielas un noteikt, kāds šo vielu daudzums uzskatāms par nelielu un kāds – par lielu. Atkarībā no konstatētā vielas daudzuma pārkāpējiem tiek piemērota Krimināllikumā noteiktā atbildība. Savukārt Latvijā kontrolējamo narkotisko un psihotropo vielu sarakstu nosaka Ministru kabinets.

Kontrolējamo vielu sarakstu paredzēts papildināt ar vairākām jaunām vielām – jauniem sintētiskiem katinoniem un sintētiskiem kanabinoīdiem -, kā arī pilnveidot līdzšinējos vielu grupu aprakstus, paplašinot ģenērisko grupu aptverto vielu skaitu. Tāpat likumā plānots iekļaut jaunu karbonilatvasinājumu grupu un jaunu prekursoru.

Jaunajām vielām ar Slimību profilakses un kontroles centra lēmumu bija noteikts pagaidu aizliegums uz 12 mēnešiem, un patlaban, ņemot vērā to bīstamību sabiedrības veselībai un drošībai, tās tiek iekļautas kontrolējamo vielu sarakstā. Pagaidu aizliegumu piemēro tām vielām, par kurām saņemta informācija no Eiropas Agrīnās brīdināšanas sistēmas vai saņemts tiesu ekspertīžu iestādes atzinums.

Juridiskā komisija nolēma lūgt Saeimu atzīt likumprojektu par steidzamu un izskatīt to divos lasījumos. Pirmais likumprojekta lasījums plānots 17.marta Saeimas sēdē.

Plānots, ka grozījumi likumā „Par Krimināllikuma spēkā stāšanās un piemērošanas kārtību” stāsies spēkā šī gada 1.maijā. 

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties