30. Marts 2016 15:15
Jaunumi
Stājas spēkā spriedums, uzliekot pašvaldībai pienākumu anulēt ziņas par deklarēto dzīvesvietu, ja persona labprātīgi atteikusies lietot strīdus dzīvokli

Augstākās tiesas (AT) Administratīvo lietu departaments 30. martā atstāja negrozītu Administratīvās apgabaltiesas spriedumu, ar kuru apmierināts pieteicējas pieteikums par ziņu anulēšanu par personas deklarēto dzīvesvietu.

AT atzina par pamatotu apelācijas instances tiesas argumentu, ka, tā kā trešā persona labprātīgi atteikusies no tiesībām lietot strīdus dzīvokli un tajā nedzīvo, tas ir tiesisks pamats anulēt ziņas par trešās personas deklarēto dzīvesvietu pieteicējai piederošā dzīvoklī. AT arī atzina par pamatotu apgabaltiesas secinājumu, ka konkrētajā lietā nepastāv civiltiesisks strīds, kas būtu risināms vispārējās jurisdikcijas tiesā.

Jelgavas pilsētas dome atteica anulēt ziņas par trešās personas deklarēto dzīvesvietu pieteicējai SIA „Jūsu partneris” piederošā dzīvoklī, norādot, ka trešā persona ar dzīvokļa iepriekšējo īpašnieku bija noslēgusi īres līgumu, kas arī ir pamats dzīvesvietas deklarēšanai. Tā kā pieteicēja nebija iesniegusi dokumentus, kas apliecinātu, ka trešās personas tiesības lietot dzīvokli ir izbeigtas, domei nebija pamata anulēt ziņas par deklarēto dzīvesvietu.

Administratīvā apgabaltiesa apmierināja pieteicējas pieteikumu par labvēlīga administratīvā akta izdošanu – ziņu anulēšanu par personas deklarēto dzīvesvietu. Apelācijas instances tiesa atzina, ka pie lietā konstatētajiem apstākļiem, atbilstoši Dzīvesvietas deklarēšanas likuma 12. panta pirmās daļas 2. punktam, ir tiesisks pamats anulēt ziņas par trešās personas deklarēto dzīvesvietu pieteicējai piederošā dzīvoklī. 

Jelgavas dome spriedumu pārsūdzēja kasācijas kārtībā.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties