8. Aprīlis 2016 13:45
Jaunumi
Deputāti turpinās vērtēt nepieciešamību paplašināt Valsts prezidenta pilnvaras

Otrdien, 12. aprīlī, uz kārtējo sēdi sanāks Saeimas Juridiskās komisijas deputātu darba grupa Valsts prezidenta pilnvaru iespējamai paplašināšanai un ievēlēšanas kārtības izvērtēšanai. Otrdienas sēdē deputāti aplūkos Satversmes pantus, kas nosaka prezidenta tiesības apžēlot noziedzniekus un sasaukt ārkārtējas valdības sēdes.

“Mūsu darba grupas darbs pierāda, ka parlamentā tomēr ir iespējama kvalitatīva diskusija par nopietniem konstitucionāliem jautājumiem bez dalīšanas pozīcijas un opozīcijas deputātos. Šajā sēdē turpināsim darbu pie Satversmes 3. nodaļas pantu analīzes un uzklausīsim gan praktiķus, gan teorētiķus. Esmu gandarīts, ka mūsu darba grupā aktīvi piedalās ne tikai juristi, Valsts prezidenta kancelejas pārstāvji un bijušie Valsts prezidenti, bet arī bijušie Ministru prezidenti un citas augsta ranga valsts amatpersonas,” norāda darba grupas vadītājs Ringolds Balodis.

Dalību 12. aprīļa darba grupas sēdē apstiprinājuši bijušie Ministru prezidenti Valdis Birkavs, Māris Gailis, Andris Bērziņš, Einars Repše, Indulis Emsis, Aigars Kalvītis, Laimdota Straujuma, bijušais Valsts prezidents Valdis Zatlers, Valsts kancelejas vadītājs Mārtiņš Krieviņš, ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers un Valsts prezidenta Apžēlošanas dienesta vadītāja Elena Lodočkina.

Juridiskās komisijas deputātu darba grupa Valsts prezidenta pilnvaru iespējamai paplašināšanai un ievēlēšanas kārtības izvērtēšanai izveidota 2015. gada 17. februārī. Līdz šim ir notikušas piecas darba grupas sēdes.

Papildu informācija par darba grupu Valsts prezidenta pilnvaru iespējamai paplašināšanai un ievēlēšanas kārtības izvērtēšanai.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties