8. Aprīlis 2016 15:15
Jaunumi
Par kasācijas kārtībā izskatāmām lietām no 11. līdz 15. aprīlim

Augstākās tiesas informācija par kasācijas kārtībā izskatāmām lietām laikā no 11. līdz 15. aprīlim.

Augstākās tiesas (AT) Administratīvo lietu departaments rakstveida procesā izskatīs sešas kasācijas sūdzības par apelācijas instances tiesas spriedumiem un septiņas blakus sūdzības par zemākas instances tiesas lēmumiem. Kasācijas sūdzības iesniegtas lietās, kurās atbildētāji ir Valsts ieņēmumu dienests, Konkurences padome, Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs un Ieslodzījuma vietu pārvalde.

AT Civillietu departaments tiesas sēdē rakstveida procesā izskatīs desmit kasācijas sūdzības par apelācijas instances tiesas spriedumiem un astoņas blakus sūdzības par zemākas instances tiesas lēmumiem.

AT Krimināllietu departaments rakstveida procesā izskatīs vienu lietu ar aizstāvja kasācijas sūdzību par apelācijas instances tiesas spriedumu.

Informācija par atsevišķām lietām:

1) Administratīvo lietu departaments 12. aprīlī rakstveida procesā izskatīs pieteicējas – AS „Dinamo Rīga” kasācijas sūdzību par Administratīvās apgabaltiesas spriedumu.

Lietā galvenais izšķiramais jautājums ir, vai Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs pamatoti atzinis, ka pieteicējas veiktās priekšvēlēšanu aģitācijas izdevumi pārsniedz likumā noteikto ierobežojumu apmēru. Strīdus jautājums ir, vai priekšvēlēšanu aģitācijas izdevumos ir iekļaujami ne tikai reklāmas izvietošanas izdevumi, bet arī izvietotās reklāmas sagatavošanas izdevumi. Administratīvā apgabaltiesa atzinusi, ka ar likumā noteiktajiem reklāmas izvietošanas izdevumiem jāsaprot arī tās sagatavošanas izdevumi. Pieteicēja šādam tiesību normu tulkojumam nepiekrīt. Pieteicēja arī uzskata, ka ir vērtējams, cik lielā mērā reklāma satur priekšvēlēšanu aģitāciju un cik – komercreklāmu. (Lieta Nr. SKA‑116/2016);

2) Administratīvo lietu departaments 14. aprīlī rakstveida procesā izskatīs pieteicēja blakus sūdzību par Administratīvās rajona tiesas 2016. gada 27. janvāra lēmumu par atteikšanos pieņemt pieteikumu. Lietā ir strīds par to, vai administratīvajai tiesai ir pakļauts prasījums par Latvijas Radio rīcību saistībā ar pieteicēja iesniegumu par vārda nedošanu zvanītājiem pārraidē „Brīvais mikrofons”. (Lieta SKA-780/2016);

3) Administratīvo lietu departaments 14. aprīlī rakstveida procesā izskatīs Valsts ieņēmumu dienesta kasācijas sūdzību par Administratīvās apgabaltiesas spriedumu.

Pieteicēja vērsās Valsts ieņēmumu dienestā, lūdzot atmaksāt pārmaksāto iedzīvotāju ienākuma nodokli 150 Ls saistībā ar attaisnotajiem izdevumiem par medicīnisku operāciju.

Administratīvā rajona tiesa pieteikumu noraidīja, tomēr Administratīvā apgabaltiesa pieteikumu apmierināja. Tiesa secināja, ka kaut arī nav iesniegts kases čeks, tomēr dokumentāri ir pierādīts, ka Zizu kuponi 600 Ls vērtībā ir izmantoti ārstniecības pakalpojumu apmaksai. Līdz ar to pieteicējai bija tiesības izdevumus par ārstniecības pakalpojumiem iekļaut attaisnotajos izdevumos un saņemt iedzīvotāju ienākuma nodokļa atmaksu par attaisnotajiem izdevumiem.

Lietā ir jāatbild uz jautājumu, vai pakalpojumu saņēmējs var pamatot attaisnotos izdevumus ar darījumu apliecinošiem dokumentiem, ko pakalpojuma sniedzējs izsniedzis neatbilstoši noteikumu Nr. 282 „Nodokļu un citu maksājumu reģistrēšanas elektronisko ierīču un iekārtu lietošanas kārtība” prasībām. (Lieta SKA-218/2016).

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties