13. Aprīlis 2016 14:30
Jaunumi
Valsts amatpersonas guva ieskatu par sodu neizbēgamību KNAB rīkotajā seminārā Rīgas Centrālcietumā

13. aprīlī Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) sadarbībā ar Ieslodzījuma vietu pārvaldi organizēja trešo semināru valsts institūciju darbiniekiem „Korupcijas sekas: soda neizbēgamība un brīvības vērtība”. Tā norises vieta − Rīgas Centrālcietums.

Semināra dalībniekus uzrunāja IeVP priekšniece Ilona Spure un KNAB priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks. Viņš atzina, ka “likuma pārkāpums dažkārt var būt neapzināts, turklāt netiek apzinātas šī soļa sekas, kas ietekmēs ne vien paša likuma pārkāpēja dzīvi, bet arī viņa ģimeni un tuviniekus”.

Semināra ievaddaļa bija ekskursija pa Rīgas Centrālcietumu, iepazīstoties ar patiesajiem ieslodzījuma vietas apstākļiem.

Lekcijas sniedza korupcijas apkarošanas un psiholoģijas jomas profesionāļi – KNAB izmeklētāja Jeļena Rutkovska un Mg. psych. Tatjana Griškina. Tika meklētas atbildes uz jautājumiem, kāpēc cilvēks ir gatavs rīkoties prettiesiski un kāda ir brīvības vērtība.

KNAB izmeklētāja J. Rutkovska skaidroja Krimināllikumā noteikto par korupciju, kukuļņemšanu un kukuļdošanu, pievēršot uzmanību nesen iestrādātajiem precizējumiem likuma normās, kas attiecināmas uz valsts amatpersonām piemērojamo kriminālatbildību. Izmeklētāja minēja emocionālus piemērus no profesionālās pieredzes un prakses, kas atklāja valsts amatpersonu nožēlu par neatgriezeniski veiktajiem noziedzīgajiem nodarījumiem.

Psiholoģe. T. Griškina sniedza skaidrojumus par iemesliem koruptīvā rakstura noziegumiem, kuru pamatā dažkārt ir cilvēku iedomas par savu varu, par savu neievainojamību un nesodāmību.

Neierastā vide – cietums tika izvēlēta ar mērķi veicināt diskusiju par pretkorupcijas pasākumu lomu noziegumu novēršanā.

Seminārā  piedalījās valsts amatpersonas no Valsts Būvniecības kontroles biroja, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta, Valsts ieņēmumu dienesta, Valsts valodas centra, Zāļu valsts aģentūras, kā arī vairāki sociālo zinību skolotāji − metodisko apvienību vadītāji.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties