27. Aprīlis 2016 15:39
Jaunumi
KNAB atklās sociālo kampaņu “Korupcijai nav nākotnes”

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) uzsāks sociālo kampaņu “Korupcijai nav nākotnes”, izveidojot plakātus, kuros redzams luksofors. Luksofora sarkanā krāsa simbolizē prettiesisko jeb nepareizo izvēli, zaļā krāsa− likumīgo un taisnīgo izvēli, savukārt dzeltenā krāsa −izšķiršanos starp nepareizo un pareizo izvēli.

Sociālās kampaņas “Korupcijai nav nākotnes” mērķis ir aicināt sabiedrību nepieļaut koruptīvas darbības un koruptīvu lēmumu pieņemšanu ikvienā dzīves jomā. Ikviena valsts vai pašvaldības apmaksāta darbinieka pienākums ir kvalitatīvi un efektīvi veikt savu darbu, nepieprasot un nepieņemot par to papildu maksājumu, prettiesisku labumu vai „kukuli”.

Plakāti tiks izvietoti korupcijas riskam īpaši pakļautajās institūcijās, kuras identificētas KNAB pārbaužu un sociālo aptauju rezultātā, kā arī citās publisku personu institūcijās, kuras vēlēsies aktīvi iesaistīties pretkorupcijas kampaņā.

Vides reklāma būs redzama Rīgā un Latvijas reģionos, kā arī uz starppilsētu autobusiem.

Ņemot vērā, ka KNAB 2016. gadā pastiprinātu uzmanību pievērš ar korupciju saistītu jautājumu risināšanai uzņēmējdarbības veicēju vidē, sociālās kampaņas  reklāmas baneri tiks izvietoti biznesa portālos www.db.lv un www.rus.db.lv.

Skolēni, skolotāji un viņu vecāki tiks uzrunāti skolvadības sistēmā www.e-klase.lv.

Ikviens mobilā interneta lietotājs KNAB sociālās kampaņas “Korupcijai nav nākotnes” plakātu redzēs, izmantojot Lattelecom WiFi punktus visā Latvijā.

Sociāla kampaņa ilgs visa šī gada garumā, kad vēl papildus tiks organizēti arī citi izglītojošie un sabiedrību informējošie pasākumi.

Sociālās kampaņas atklāšanas pasākums notiks 2. maijā VAS Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) telpās, kur piedalīsies KNAB priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks, Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas Korupcijas novēršanas apakškomisijas priekšsēdētājs  Aleksejs Loskutovs, KNAB Sabiedriskās konsultatīvās padomes priekšsēdētājs Aivars Borovkovs, Latvijas Tirdzniecības un Rūpniecības kameras valdes priekšsēdētājs  Jānis Endziņš un CSDD pārstāvis, kā arī plakāta autore Krista Mārāne.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties