16. Maijs 2016 11:01
Jaunumi
Konkurences padome: Saeimā pieņemtie likuma grozījumi modernizē Latvijas konkurences tiesības

Saeimā galīgajā lasījumā pieņemtie grozījumi Konkurences likumā būtiski modernizē konkurences tiesību aizsardzību Latvijā, kā arī palielina Konkurences padomes (KP) iespējas efektīvāk novērst konkurences tiesību pārkāpumus.

KP priekšsēdētāja Skaidrīte Ābrama iestādes vārdā pateicas visiem grozījumu izstrādē un apspriešanā iesaistītajiem uzņēmējiem, asociācijām, valstsvīriem, plašsaziņas līdzekļiem par atbalstu un aktīvu līdzdarbošanos Konkurences likuma grozījumu tapšanā vairāk nekā trīs gadu garumā.

KP priekšsēdētāja S. Ābrama: “Esam gandarīti, ka šis ieilgušais grozījumu saskaņošanas maratons visbeidzot ir noslēdzies un tagad varam darboties modernizētā likuma ietvaros, kas paredz lielākas iespējas un atbildību gan tirgus dalībniekiem, gan mums kā to uzraugiem. Arī turpmāk apsolām gādāt par vienādiem spēles noteikumiem un godīgu uzņēmējdarbību, ne tikai sodot, bet arī izglītojot un informējot gan uzņēmējus, gan valsts un pašvaldību institūcijas. Mūsu pamatvērtības – taisnīgums, profesionalitāte un neatkarība – ir un paliek nemainīgas!”

12. maijā Saeima galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Konkurences likumā.

Likuma grozījumi paredz KP darbības efektivizēšanu, iestādei ļaujot prioritāri novērst pirmām kārtām smagākos un plašākai sabiedrības daļai nozīmīgākos pārkāpumus, un palielinot iestādes pilnvaras un iespējas lietu izmeklēšanas un pierādījumu iegūšanas laikā. Tāpat pieņemtie grozījumi paredz izmaiņas uzņēmumu apvienošanās kontrolē, kā arī izmaiņas naudas soda piemērošanā preventīvai konkurences pārkāpumu novēršanai.

Savukārt, lai stiprinātu KP iespējas vērsties pret publisku personu radītiem konkurences kropļojumiem, ar kuriem iestāde aizvadītajos gados saskaras aizvien biežāk, Ekonomikas ministrija ir izstrādājusi un saskaņošanai nodevusi jaunus likuma grozījumus.

Saite uz izvērstu aprakstu par pieņemtajiem grozījumiem Konkurences likumā

Saite uz izvērstu aprakstu par Ekonomikas ministrijas rosinātajiem grozījumiem

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties