17. Maijs 2016 14:39
Jaunumi
Nodrošinās efektīvāku apmaiņu ar patvēruma meklētāju datiem starp ES valstīm

Otrdien, 17. maijā, Ministru kabinets pieņēma noteikumus, kas nosaka Patvēruma meklētāju pirkstu nospiedumu informācijas sistēmā iekļaujamo ziņu apjomu, ziņu iekļaušanas kārtību, izmantošanas nosacījumus un glabāšanas termiņus.

Noteikumi nosaka arī institūcijas, kurām piešķirama piekļuve sistēmā esošajām ziņām, kā arī institūcijas, kuras ir tiesīgas pieprasīt pirkstu nospiedumu salīdzināšanu ar Eurodac centrālo daktiloskopisko datubāzi. Pieprasīt datu salīdzināšanu ar Eurodac datiem būs tiesības Drošības policijai, Valsts robežsardzei un Valsts policijai.

Patvēruma meklētāju pirkstu nospiedumu informācijas sistēma tiks veidota pilnveidojot Biometrijas datu apstrādes sistēmu, lai nodrošinātu patvēruma meklētāju datu apstrādi. Sistēmas pārzinis un turētājs ir Iekšlietu ministrijas Informācijas centrs.

Starptautiskās aizsardzības pieteikuma iesniedzēja daktiloskopiskie dati sistēmā tiks glabāti desmit gadus. Savukārt, lai nodrošinātu informāciju dažādu jautājumu izskatīšanā saistībā ar personu ieceļošanas un uzturēšanās noteikumu ievērošanu, bēgļa vai alternatīvā statusa piešķiršanu, kā arī noziedzīgu nodarījumu novēršanu, atklāšanu un pierādīšanu, ziņas par nelegāliem robežšķērsotājiem sistēmā tiks glabātas trīs gadus.

Patvēruma meklētāju pirkstu nospiedumu informācijas sistēmas Eurodac izveides nepieciešamību noteica 2013. gada 26. jūnijā pieņemtā Eiropas Parlamenta un Padomes regula Nr.603/2013.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties