1. Jūnijs 2016 13:19
Jaunumi
Ministru prezidents Māris Kučinskis parakstīs Līgumu par Latvijas pievienošanos OECD

Ministru prezidents Māris Kučinskis un Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) ģenerālsekretārs Anhels Gurija (Angel Gurría) 2. jūnijā Parīzē svinīgā ceremonijā parakstīs Līgumu par Latvijas pievienošanos OECD.

Pēc līguma parakstīšanas un tā ratificēšanas Latvijas Republikas Saeimā Latvija oficiāli kļūs par 35. organizācijas dalībvalsti.

M. Kučinskis norāda, ka uzaicinājums pievienoties OECD ir atzinība neatlaidīgajam darbam, ko Latvija ir paveikusi iestāšanās procesa gaitā. “Pievienošanās pasaules labākās prakses klubam ir mūsu valsts brieduma apliecinājums, kas dos daudz jaunu iespēju, kuras pašiem jāprot izmantot. Tajā pašā laikā apzināmies, ka līdz ar šo privilēģiju uzņemamies arī pienākumus un atbildību,” uzsver Ministru prezidents.

M. Kučinskis akcentē, ka iestāšanās OECD nozīmē jaunas ekonomiskās attīstības iespējas Latvijai.

Līguma par Latvijas pievienošanos organizācijai parakstīšana notiks OECD ministru padomes sanāksmes laikā 2. jūnijā. OECD ministru padomes sanāksmes notiek reizi gadā. Vienlaikus ar ministru sanāksmi notiek arī augsta līmeņa forums, kur šīs pašas tēmas apspriež starptautiskie eksperti, biznesa un akadēmisko aprindu, kā arī sabiedrisko organizāciju pārstāvji.

Svinīgajā parakstīšanas ceremonijā piedalīsies arī finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola un ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties