2. Jūnijs 2016 12:18
Jaunumi
Par veiksmīgu sadarbību pērn Valsts kontrole piecām institūcijām pirmoreiz pasniedz Atzinības rakstus

Valsts kontroles padome šā gada maijā ir nodibinājusi apbalvojumu – Atzinības rakstu. Tā piešķiršanu nosaka īpaša kārtība, ar kuru tiek izvērtēts Valsts kontroles revidējamo vienību un sadarbības partneru ieguldījums Valsts kontroles izvirzīto mērķu sasniegšanā, tajā skaitā novērtēta sadarbība ar Valsts kontroli revīziju laikā.

Valsts kontrole, izvērtējot visus saņemtos ierosinājumus, ir nolēmusi piešķirt Atzinības rakstus piecām institūcijām – Iepirkumu uzraudzības birojam, Bauskas novada pašvaldībai, Rēzeknes pilsētas pašvaldības Sociālajam dienestam, Latvijas Republikas Zemessardzei un Ārvalstu investoru padomei Latvijā.

Iepirkumu uzraudzības birojam Atzinības rakstu nolemts piešķirt par lietišķu, atbildīgu un profesionālu sadarbību ar Valsts kontroli, revīziju ietvaros sniedzot kompetentus skaidrojumus, nozīmīgu, pamatotu un pilnīgu informāciju par publisko iepirkumu jomu regulējošo normatīvu piemērošanu praksē.

Bauskas novada pašvaldība Valsts kontroles Atzinības rakstu saņem par atklātu un publiskajā telpā pārskatāmu sabiedrības informēšanu par Valsts kontroles revīzijā par finanšu līdzekļu kultūrai, atpūtas un sporta pasākumiem izmantošanas lietderību un atbilstību normatīvo aktu prasībām sniegto ieteikumu ieviešanu. Valsts kontrole pērn pavasarī noslēdza šo apjomīgo revīziju 13 pašvaldībās, un jau revīzijas laikā revidentiem ar Bauskas novada pašvaldību izveidojās ļoti konstruktīva sadarbība. “Pašvaldības pārstāvji nevairījās atzīt nepilnības, bet aktīvi sāka sakārtot attīstības plānošanas un finanšu vadības jautājumus kultūras, atpūtas un sporta jomā. Turklāt tas tika darīts atklāti un pārskatāmi publiskajā telpā,” norāda valsts kontroliere Elita Krūmiņa.

Rēzeknes pilsētas domes pārvaldei “Sociālais dienests” Valsts kontrole pateicas par Valsts kontroles likumības revīzijā “Pašvaldību sniegtās sociālās palīdzības efektivitāte” sniegto ieteikumu ieviešanu, būtiski pilnveidojot Rēzeknes pilsētas pašvaldības sociālās palīdzības sistēmu un sociālā dienesta darbu. Rēzeknes pilsētas pašvaldība, novēršot revīzijā konstatētos trūkumus, ir veikusi sistēmiskus uzlabojumus – noteikusi nepieciešamās izmaiņas, izvērtējusi Sociālā dienesta veicamās funkcijas, katra darbinieka pienākumus un atbildību ikviena procesa soļa izpildē, šādi mazinot iespējamo kļūdu rašanos un sniedzot mērķtiecīgo palīdzību tieši tiem, kam tā nepieciešama. Valsts kontrole ir pārliecināta, ka ieteikumu ieviešana ir būtisks priekšnosacījums sekmīgām reformām un efektīvam līdzekļu izlietojumam nākotnē.

Valsts kontrole izsaka pateicību arī Latvijas Republikas Zemessardzei par revīzijas “Valsts budžeta līdzekļu izlietošanas likumība un efektivitāte, nodrošinot Latvijas Republikas Zemessardzes darbību” rezultātā veiktajām darbībām, nekavējoties uzsākot zemessargu uzskaites un apmācības sistēmas sakārtošanu, kas ir būtisks priekšnosacījums Zemessardzes spēju attīstībai piešķirto valsts budžeta līdzekļu efektīvam izlietojumam nākotnē.

Ārvalstu investoru padome Latvijā Atzinības rakstu saņem par mērķtiecīgu, atbildīgu un profesionālu sadarbību ar Valsts kontroli revīzijā “Vai valstī īstenotā maksātnespējas politika ir efektīva?”, sniedzot viedokli par maksātnespējas procesa principu un tiesisko risinājumu piemērošanu praksē, kā arī par atbalsta sniegšanu maksātnespējas jomā nepieciešamo reformu virzīšanā un aktualizēšanā.

“Valsts kontrole pateicas šīm institūcijām par ieguldīto darbu valsts pārvaldes sakārtošanā,” pauž E. Krūmiņa.

Atzinības raksti minēto institūciju pārstāvjiem svinīgi pasniegti preses konferencē par Valsts kontroles darba rezultātiem aizvadītajā gadā, kas notika šodien plkst.11.00. Šāda veida Atzinības rakstus par veiksmīgāko sadarbību Valsts kontrole pasniegs arī turpmāk.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties