6. Jūnijs 2016 17:04
Jaunumi
Ostu piestātņu iznomāšana ir privāto tiesību jautājums, un strīds šādās lietās nav izskatāms administratīvā procesa kārtībā

Augstākās tiesas (AT) Administratīvo lietu departaments 6. jūnijā atstāja negrozītu Administratīvās rajona tiesas lēmumu atteikties pieņemt AS „Kālija Parks” pieteikumu par Ventspils brīvostas lēmumu par brīdinājuma izteikšanu sakarā ar kravu apjoma samazināšanos, izraisot iekasējamās ostas maksas būtisku kritumu.

AT atzina par pamatotu pirmās instances tiesas lēmumu, norādot, ka tā kā brīdinājums izdots par privāttiesiska līguma izpildi, šie līguma izpildes jautājumi piekrīt vispārējās jurisdikcijas tiesai.

Ar 2013. gada 6. novembra likuma „Grozījumi Likumā par ostām” 1. pantu nomas maksu iekasēšana pārcelta uz ostas pārvaldes darbību privāto tiesību jomā. Tādēļ secināms, ka likumdevējs ar Likuma par ostām 7. panta trešās daļas 3., 8. un 10. punktu skaidri izšķīries noteikt, ka ostas pārvalde piestātņu iznomāšanā ostā rīkojas privāttiesiski, t.i., šie nomas līgumi ir privāttiesiski.

Pieteicēja AS „Kālija Parks” vērsās tiesā ar pieteikumu, lūdzot atzīt Ventspils brīvostas lēmumu par spēkā neesošu administratīvo aktu vai arī atcelt to kā prettiesisku. Pieteicēja uzskata, ka lēmums pieņemts publisko tiesību jomā un rada pieteicējai nelabvēlīgas sekas.

Ar Administratīvās rajona tiesas tiesneša 2016. gada 6. aprīļa lēmumu pieteikumu atteikts pieņemt, jo tas nav izskatāms administratīvā procesa kārtībā.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties