9. Jūnijs 2016 16:55
Jaunumi
Augstākās tiesas priekšsēdētājs pieņem septiņu advokātu zvērestu
Jaunie advokāti pēz zvēresta došanas kopā ar Augstākās tiesas priekšsēdētāju Ivaru Bičkoviču un Zvērinātu advokātu padomes priekšsēdētāja pienākumu izpildītāju Gunu Kaminsku (pirmā no kreisās)
No AT arhīva

Ceturtdien, 9. jūnijā, Augstākās tiesas priekšsēdētājs Ivars Bičkovičs pieņēma septiņu Latvijas Zvērinātu advokātu padomē uzņemto advokātu zvērestu.

Zvērinātu advokātu rindas papildinājusi tiesību zinātņu doktore Dr. Schur und Partner Partnerschaftsgesellshaft juriste Maija Ernberga, bijušais Saeimas Juridiskā biroja padomnieks, šobrīd jurists zvērinātu advokātu birojā „Cobalt” Edgars Pastars, zvērinātu advokātu biroja „Sorainen” jurists Valts Nerets, zvērinātu advokātu biroja „PricewaterhouseCoopersLegal” vecākā juriste Aija Panke, kā arī zvērinātu advokātu palīgi Roberts Priede un Ivita Samlaja un SIA „Riortis” juriste Svetlana Ringo.

Uzrunājot advokātus, Augstākās tiesas priekšsēdētājs norādīja uz advokātu zvērestā ietverto solījumu izturēties ar cieņu pret tiesu. „Tas nozīmē pirmām kārtām cieņu pašiem pret sevi, jo tiesa – tie esat arī jūs. Advokatūra iekļaujas tiesu sistēmā,” norādīja Ivars Bičkovičs. Viņš jaunajiem advokātiem vēlēja cienīt savu darbu un iemantot kolēģu un klientu cieņu, tādējādi stiprinot arī sabiedrības cieņu pret tiesu sistēmu.

Tāpat Augstākās tiesas priekšsēdētājs jaunajiem advokātiem vēlēja atrast savu darbības nišu plašajā advokātu saimē, specializējoties noteiktā tiesību jomā un kļūstot par augstas meistarības juristiem.

Lai kļūtu par zvērinātu advokātu, persona, kurai ir atbilstoša izglītība un darba stāžs, kārto advokātu eksāmenu. Pēc eksāmena nokārtošanas, ja Zvērinātu advokātu padome nav saņēmusi ziņas, ka pretendenta uzņemšanai ir Advokatūras likumā noteiktie šķēršļi, pretendentu uzņem zvērinātu advokātu skaitā. Saskaņā ar Advokatūras likuma 46. pantu Augstākās tiesas priekšsēdētājs pieņem jaunuzņemto zvērināto advokātu zvērestu.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties