10. Jūnijs 2016 14:58
Jaunumi
Tieslietu padome tiksies ar Tiesiskās vides pilnveides komisiju

Pirmdien, 13. jūnijā, Tieslietu padome tiksies ar Valsts prezidenta izveidotās Tiesiskās vides pilnveides komisiju, lai iepazītos ar komisijas sagatavoto ziņojumu par Tieslietu padomes darba pilnveidošanu un vienotos par tālāku darbības plānu priekšlikumu īstenošanā.

Viens no Valsts prezidenta izveidotās Tiesiskās vides pilnveides komisijas pirmajiem uzdevumiem bija Tieslietu padomes normatīvā regulējuma un darbības izpēte un analīze. 24. maijā komisija publiskoja ziņojumu par Tieslietu padomes darba pilnveidošanu.

Ziņojumā ietverts vispusīgs esošās situācijas novērtējums, kā arī virkne priekšlikumu Tieslietu padomes darba pilnveidošanai, tostarp konkrēti priekšlikumi normatīvo aktu grozījumiem.

Tiesiskās vides pilnveides komisijas ziņojuma secinājumi daudzos aspektos sakrīt ar Tieslietu padomes lēmumiem un paustajiem viedokļiem, kā arī virzieniem, kuri tiks iekļauti Tieslietu padomes darbības stratēģijā. Tādēļ Tieslietu padome uzskata par lietderīgu plašāku diskusiju ar Valsts prezidenta izveidoto komisiju, lai vienotos par tālāku darbību.

Tieslietu padomes sēdē, kas būs veltīta Tiesiskās vides pilnveides komisijas ziņojuma analīzei, piedalīsies komisijas priekšsēdētājs Aivars Endziņš un komisijas locekļi Ivars Ijabs, Anita Rodiņa, Inga Vilka un Valsts Kalniņš, kā arī Valsts prezidenta padomnieki Jānis Pleps un Kristīne Jaunzeme.

Tieslietu padomes tikšanās ar Tiesiskās vides pilnveides komisiju notiks pirmdien, 13. jūnijā, plkst.13.00 Augstākās tiesas 461. zālē.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties