15. Jūnijs 2016 15:47
Jaunumi
Valsts prezidents rosina stiprināt Tieslietu padomi

Valsts prezidents Raimonds Vējonis 2016. gada 14. jūnijā iesniedzis likuma ierosinājumu, kurā aicinājis izstrādāt nepieciešamos likuma grozījumus, lai stiprinātu Tieslietu padomes pilnvaras, kapacitāti un pārvaldību.

Likuma ierosinājuma pamatā ir Valsts prezidenta Tiesiskās vides pilnveides komisijas 2016. gada 24. maija ziņojums par Tieslietu padomes darba pilnveidošanas iespējām. Valsts prezidents aicinājis Saeimu izmantot Tiesiskās vides pilnveides komisijas ziņojumu par pamatu likumdošanas darbam, lai tiktu izstrādāti attiecīgie grozījumi likumā “Par tiesu varu”. Tiesiskās vides pilnveides komisija rosinājusi paplašināt Tieslietu padomes kompetences tiesu varas jautājumos un lemšanā par tiesnešu karjeras jautājumiem, kā arī piedāvājusi instrumentus Tieslietu padomes darbības aktivizēšanai tiesu sistēmas politikas un stratēģijas izstrādē.

Valsts prezidents R. Vējonis likuma ierosinājumā paudis pārliecību, ka “šādi likuma grozījumi ļautu radīt labākus priekšnoteikumus Tieslietu padomes spējai būtiski ietekmēt tiesu sistēmas attīstību. Lielāka pašas tiesu varas atbildība par tiesu sistēmas darba organizācijas pilnveidošanu veicinātu tiesiskās vides noteiktību un sabiedrības uzticēšanos tiesu varai”.

Šodien, 15. jūnijā, Saeimas Juridiskā komisija savā sēdē uzklausīja Valsts prezidenta Tiesiskās vides pilnveides komisijas pārstāvjus un apsprieda sagatavoto ziņojumu par Tieslietu padomes darba pilnveidošanu.  Saeimas Juridiskās komisija turpinās darbu ar Valsts prezidenta likuma ierosinājumu Saeimas rudens sesijā.

Ziņojums ir apspriests Tieslietu padomes 2016. gada 13. jūnija sēdē un Tieslietu padome konceptuāli atbalstīja ziņojumā ietvertos priekšlikumus Tieslietu padomes darba pilnveidošanai.

Valsts prezidenta vēstule Saeimas priekšsēdētājai

Tiesiskās vides pilnveides komisijas 2016. gada 24. maija ziņojums

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties