17. Jūnijs 2016 09:36
Jaunumi
Saeima apstiprina Līgumu par Latvijas pievienošanos OECD

16. jūnijā Saeima divos lasījumos atbalstīja likumprojektu "Par 1960. gada 14. decembra Konvenciju par Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizāciju un Līgumu par Latvijas Republikas pievienošanās Konvencijas par Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas nosacījumiem".

Šī likuma pieņemšana ir noslēdzošais solis, lai Latvija kļūtu par Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) 35. dalībvalsti.

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs, uzrunājot Saeimas deputātus, informēja par iestāšanās procesā paveikto darbu, kā arī turpmāk plānoto rīcību, lai nodrošinātu, ka Latvijas dalība organizācijā tiek maksimāli izmantota Latvijas ilgtspējīgas ekonomikas attīstībai.

Ārlietu ministrs pateicās Saeimai par atbalstu un izlēmīgu rīcību pievienošanās OECD sarunu gaitā, veicot likumu uzlabojumus saskaņā ar augstajiem OECD standartiem.

Kā ziņots, 2. jūnijā Parīzē Ministru prezidents Māris Kučinskis un OECD ģenerālsekretārs Anhels Gurija (Angel Gurria) parakstīja Līgumu par Latvijas pievienošanos OECD.

Pēc likuma stāšanās spēkā Latvija iesniegs pievienošanās rakstu Līguma depozitārijam - Francijas valdībai. Latvija kļūs par pilntiesīgu OECD dalībvalsti Līguma ratifikācijas raksta iesniegšanas dienā.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties