17. Jūnijs 2016 14:43
Jaunumi
KNAB uzsācis kriminālprocesu sadarbībā ar Lietuvas kolēģiem

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs, realizējot stratēģijā noteikto prioritāti attiecībā uz iepirkumu kontroli un pildot starptautiskās organizācijas OECD rekomendācijas attiecībā uz ārvalstu kukuļošanas apkarošanu, kopā un sadarbībā ar Lietuvas Īpašās izmeklēšanas dienestu, saskaņojot un koordinējot savstarpēju rīcību, realizējot ilgstošā laika periodā operatīvās darbības rezultātā iegūto informāciju, uzsāka divus kriminālprocesus.

Viens kriminālprocess uzsākts Lietuvā, kur iesaistīta Lietuvas valsts amatpersona un Latvijas uzņēmējs. Latvijas uzņēmējs deva kukuli Klaipēdas ostas Infrastruktūras departamenta direktoram par iepirkumiem būvniecības jomā.

Otrs kriminālprocess uzsākts Latvijā. Vakar, veicot virkni procesuālo darbību, tai skaitā vairāk kā 20 kratīšanas, tika izņemta datortehnika, telefoni, nauda (vairāki simti tūkstoši eiro) un aizturētās vairākas personas.

Kriminālprocess ir uzsākts saistībā ar Rīgas domes Satiksmes departamenta veikto iepirkumu būvniecības jomā.

Lietā ir iesaistīts viens no Latvijas vadošajiem būvniecības uzņēmumiem.

Kriminālprocesā iesaistītajām personām tiek inkriminēta virkne noziedzīgu nodarījumu valsts amatpersonu dienestā, tai skaitā par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, dienesta viltojumu, kukuļdošanu un kukuļņemšanu.

Biroja priekšnieks izsaka pateicību Lietuvas Īpašās izmeklēšanas dienesta kolēģiem par profesionālo rīcību un Valsts ieņēmumu dienesta Finanšu policijas darbiniekiem par atbalstu procesuālo darbību veikšanā.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties