20. Jūnijs 2016 16:01
Jaunumi
“Latvijas Vēstnesi” plānots pārveidot par valsts aģentūru. Aicina izteikt viedokli

Paredzēts, ka 2017. gada 1. janvārī oficiālais izdevējs “Latvijas Vēstnesis” kļūs par valsts aģentūru. Līdz 29. jūnijam sabiedrības apspriešanai nodots jaunais Ministru kabineta noteikumu projekts “Valsts aģentūras “Latvijas Vēstnesis” nolikums”.

Izstrādāts valsts aģentūras “Latvijas Vēstnesis” nolikuma projekts. Tieslietu ministrija to līdz ar sākotnējās ietekmes novērtējuma ziņojumu jeb anotāciju, kurā izklāstīta situācija un faktori, kādēļ Tieslietu ministrijas ieskatā nepieciešama pārveide, publiskojusi vietnē www.tm.gov.lv > Sabiedrības līdzdalība.

Sabiedrības līdzdalība

Interesenti aicināti rakstiski sniegt viedokli par tiesību akta projektu tā izstrādes stadijā.[1]

Lūgums sniegt viedokli līdz 29. jūnijam, nosūtot to uz Tieslietu ministrijas Normatīvo aktu kvalitātes nodrošināšanas departamenta e-pasta adresi: lietvediba.naknd@tm.gov.lv.

Kā norādīts anotācijā, nolikuma projekta apspriešanā sabiedrības mērķgrupa ir VSIA “Latvijas Vēstnesis”  darbinieki, valdes locekļi un kreditori, kā arī pašreizējie “Latvijas Vēstneša” pakalpojumu − vietnes www.vestnesis.lv, www.likumi.lv, www.lvportals.lvwww.juristavards.lv / žurnāls “Jurista Vārds” un juridiskā literatūra − izmantotāji.

Aģentūras pienākumi

Aģentūra ir tieslietu ministra pārraudzībā esoša tiešās pārvaldes iestāde.

Nolikuma projekts paredz, ka aģentūra, pildot Oficiālo publikāciju un tiesiskās informācijas likumā noteiktās funkcijas, veic šādus uzdevumus:

1) izdod oficiālo izdevumu “Latvijas Vēstnesis”, tai skaitā ārējos normatīvajos aktos noteiktā kārtībā iesniegto informāciju apkopo un publicē oficiālajā izdevumā un uztur tīmekļa vietni www.vestnesis.lv, kurā nodrošina oficiālā izdevuma pieejamību;

2) ārējos normatīvajos aktos noteiktā kārtībā sistematizē tiesību aktus un uztur tīmekļa vietni www.likumi.lv, kurā nodrošina sistematizētu tiesību aktu pieejamību;

3) uztur Oficiālo publikāciju informācijas sistēmu;

4) nodrošina pasākumus, kas veicina izpratni par normatīvajos aktos noteiktajām privātpersonu tiesībām un pienākumiem (tai skaitā nodrošina sabiedrības informēšanu un valsts dialogu ar sabiedrību par tiesību politiku, kā arī sabiedrības tiesiskās domas un apziņas attīstības veicināšanu atbilstoši demokrātiskas valsts principiem) un nodrošina valsts oficiālās informācijas sniegšanu, tai skaitā:

4.1) organizē publiskus pasākumus;

4.2) izdod iespieddarbus un nodrošina to pieejamību sabiedrībai;

4.3) nodrošina aģentūras dibināto masu informācijas līdzekļu (tai skaitā žurnāla “Jurista Vārds” un tā tīmekļa vietnes www.juristavards.lv, portāla “LV portāls” un tā tīmekļa vietnes www.lv.lv) darbību, izdošanu un pieejamību;

5) sniedz maksas pakalpojumus un veic citus normatīvajos aktos noteiktos uzdevumus.

Dokumenti

Ministru kabineta noteikumu projekts “Valsts aģentūras “Latvijas Vēstnesis” nolikums”

Ministru kabineta noteikumu projekta “Valsts aģentūras “Latvijas Vēstnesis” nolikums” sākotnējās ietekmes novērtējuma ziņojums (anotācija).

[1] Ministru kabineta 2009. gada 25. augusta noteikumu Nr. 970 „Sabiedrības līdzdalības kārtība attīstības plānošanas procesā” 7.4.1 apakšpunkts.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties