30. Jūnijs 2016 15:37
Jaunumi
CSDD e-pakalpojumos jauna iespēja - protokola saņemšana par apstāšanās un stāvēšanas noteikumu pārkāpumiem elektroniski

Turpmāk protokolu par apstāšanās un stāvēšanas noteikumu pārkāpumu varēs saņemt uz e-CSDD pieteikto e-pastu. Lai saņemtu protokolu par fiksēto pārkāpumu elektroniski nevis ierakstītā vēstulē, būs jāizdara attiecīga atzīme CSDD mājaslapas e-pakalpojumu sadaļā "Reģistrācijas datu maiņa".

Šīs un vairākas citas izmaiņas administratīvā soda piemērošanā par apstāšanās un stāvēšanas noteikumu pārkāpumiem paredz grozījumi Ceļu satiksmes likumā (CSL), kas stājušies spēkā š.g. 1. jūnijā.

Protokols tiks sastādīts trīs eksemplāros. Vienu piestiprinās pie transportlīdzekļa priekšējā stikla, otrs paliks institūcijai, kas piemēro sodu, savukārt trešais protokola eksemplārs tiks izveidots pēc datu ievadīšanas reģistrā, un tā nosūtīšanu līdz adresātam nodrošinās CSDD.

Saskaņā ar CSL protokolā uzreiz jānorāda persona, kurai uzliek sodu. Lai neveidotos situācija, kad pārkāpuma vietā jebkurš var noskaidrot transportlīdzekļa piederību, pārkāpēju pirmajos divos eksemplāros norādīs tikai pēc tā statusa. Personas datus (vārdu, uzvārdu vai nosaukumu) norādīs tikai trešajā eksemplārā, kuru sūtīs pašai sodītai personai.

Ar grozījumiem CSL vairs nav paredzēts paziņojums par nesamaksāto naudas sodu, to aizstās trešais eksemplārs.

Persona, kurai uzlikts sods, 10 dienu laikā varēs pārsūdzēt lēmumu un norādīt personu (vadītāju), kas ir atbildīgs par pārkāpumu. Sūdzībai būs jāpievieno attiecīgi pierādījumi un šīs personas dati. Augstākā amatpersona varēs to atcelt un pieņemt jaunu lēmumu par soda uzlikšanu vadītājam. Ja šī persona pārsūdzēs šādu lēmumu, lietu būs jāizskata tiesai.

Tāpat ar grozījumiem noteikts, ka sodu piemēro konkrētai personai atbilstoši transportlīdzekļa reģistrācijas datiem reģistrā.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties