1. Jūlijs 2016 09:18
Jaunumi
"Latvijas Vēstnesis" − jaunā vietnē vestnesis.lv

Oficiālais izdevums “Latvijas Vēstnesis” pieejams vietnes www.vestnesis.lv jaunajā versijā ar pilnveidotu meklētāju un mobilajām ierīcēm pielāgotu vidi.

1. jūlijā aprit 4 gadi, kopš Latvijā ieviesta oficiāla elektroniskā publikācija − tas ir, vietnē www.vestnesis.lv publicētā izdevuma “Latvijas Vēstnesis” saturs ir uzskatāms par oficiālo publikāciju. Informācija ir publiski ticama un juridiski saistoša. To nosaka Oficiālo publikāciju un tiesiskās informācijas likums (OPTIL).

Gadadienas priekšvakarā publiskota vietnes www.vestnesis.lv jaunā versija, ko 1. jūlija priekšpusdienā atvērs festivāla “Lampa” juridiskās sarunas ietvaros.

Jaunās vietnes nozīmīgākās priekšrocības:

  • meklētājs un paplašinātās meklēšanas iespējas jaunā kvalitātē;

  • mobilajām ierīcēm (planšetes un viedtālruņi) draudzīgs satura izkārtojums;

  • lietotāju atšķirīgajām vajadzībām dažādotas navigācijas iespējas.

Oficiālais izdevums iznāk darbdienās un, ja nepieciešams, arī brīvdienās. Katram laidienam ir savs atsevišķs atvērums, piemēram, 1. jūlija laidiens:

  • https://vestnesis.lv/laidiens/2016/07/01/nr/125

  • Laidiena satura rādītājs un katra publikācija tiek izveidota arī kā elektronisks PDF dokuments, parakstot to ar drošu e-parakstu un iezīmējot ar laika zīmogu. Tas nepieciešams, lai nodrošinātu “Latvijas Vēstneša” saturisko integritāti un autentiskumu.

Iespējas, kā atlasīt informāciju:

  • pēc datuma (kalendārs);

  • oficiālie paziņojumi (sadalīti pa grupām) vai tiesību akti (pēc izdevēja un veida):

    • viena laidiena ietvaros (iespēja pāršķirt sarakstu pa laidieniem);

    • visas publikācijas izvērstā kopsarakstā;

  • īpašās papildiespējas, ko var izmantot atvērtā paziņojumā − saistīto paziņojumu atlase pēc uzņēmuma reģistrācijas numura, kadastra numura, amatpersonas vārda un uzvārda u. c.

OPTIL stājās spēkā 2012. gada 1. jūlijā. Līdz tam oficiālā publikācija bija tikai drukātā formātā − laikrakstā. Tagad elektronisko publikāciju var lietot visur, kur pieejams internets.

OPTIL nosaka valsts pienākumu tiesību aktus ne vien izsludināt (oficiālais izdevums „Latvijas Vēstnesis”), bet arī sistematizēt un nodrošināt to bezmaksas pieejamību vietnē www.likumi.lv. OPTIL 14. pants paredz veicināt sabiedrībā izpratni par likumos un citos normatīvajos aktos noteiktajām privātpersonu tiesībām un pienākumiem (www.lvportals.lv, www.juristavards.lv).

Oficiālā izdevuma izdevējs ir VSIA “Latvijas Vēstnesis”.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties