6. Jūlijs 2016 13:37
Jaunumi
Valsts pārvalde festivālā “Lampa” plāno piedalīties arī nākamgad

“Mēs noteikti plānosim dalību festivālā “Lampa” arī nākamgad,” ir pārliecināts Valsts kancelejas direktors Mārtiņš Krieviņš. “Mums jau pirms gadiem 10 bija jāpiedalās šādos festivālos - jāiet pie cilvēkiem, jāstāsta par darbu valsts pārvaldē, jālauž stereotipi par stagnāciju un kafiju dzerošiem ierēdņiem.”

Valsts kanceleju piedalīties sarunu festivālā “Lampa” uzaicināja organizatori un “bijām patiesi priecīgi, ka tajā varam pārstāvēt valsts pārvaldi”, saka M. Krieviņš. “Cēsu festivālā lieliski parādījām, ka darbs valsts pārvaldē var būt aizraujošs, piepildīts un mūsdienīgs. Cilvēkiem bija interesanti, saņēmām atzinību, kritiku, novērtējumu, bet galvenais - piedāvājām iespēju atvērtai diskusijai.”

Valsts kancelejas dalības mērķis festivālā bija parādīt valsts pārvaldi kā pievilcīgu, inovatīvu un interesantu darba devēju, kas dod iespēju katram, kurš vēlas strādāt un attīstīt Latviju. “Mēs vēlamies kļūt cilvēkiem tuvāki, iet pie viņiem - stāstīt un rādīt, kāds ir darbs valsts pārvaldē. Gribam būt atvērti, dinamiski un nākotnē noteikti kļūsim arvien aktīvāki,” atzīst Valsts kancelejas direktors.

Lai piedalītos festivālā, Valsts kanceleja veica 300 eiro līdzmaksājumu un sedza ar savu dalību saistītās izmaksas.

Jau vēstīts, ka no 1. līdz 2. jūlijam Valsts kanceleja piedalījās sarunu festivālā “Lampa” Cēsīs un aicināja ikvienu “pielaikot” dažādus valsts pārvaldes amatus un diskutēt par valsts pārvaldi, nākotnes attīstību un iespējām to veidot sabiedrībai draudzīgāku un atvērtāku.

Ar īpaši radītu digitālo rīku palīdzību apmeklētāji varēja izmērīt savu motivāciju un piemērotību darbam valsts pārvaldē, kā arī pārbaudīt zināšanas par dažādiem amatiem nepieciešamajām kompetencēm. Divu dienu laikā savu motivāciju darbam valsts pārvaldē izmērīja vairāk nekā 600 apmeklētāju.

Valsts kancelejas teltī abas festivāla dienas viesojās arī dažādas valsts iestādes, kuras aicināja tuvāk iepazīt savas profesijas un dalījās pieredzes stāstos. Ar interesi apmeklētāji “pielaikoja” Lauku atbalsta dienesta, Slimību profilakses un kontroles centra, Valsts darba inspekcijas, Valsts policijas, Latvijas valsts simtgades biroja Jauniešu rīcības komitejas, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras, stažieru programmas “Darbs valsts pārvaldē” dalībnieku un Nacionālo bruņoto spēku amatus.

 

 

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties