29. Jūlijs 2016 12:10
Jaunumi
Ieskats Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas dienesta darba rezultātos

Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas dienests (Kontroles dienests) informē, ka apkopojot statistiku par šogad līdz 28.jūlijam paveikto darbu, norādāms, ka Kontroles dienests dažādām tiesību aizsardzības iestādēm jautājuma izlemšanai par kriminālprocesa uzsākšanu ir sagatavojis un nosūtījis 152 materiālus. Tostarp 139 materiālus pēc Krimināllikuma 195.panta par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju.

Par daļu materiālu tiesību aizsardzības iestādes jau ir pieņēmušas lēmumus, uzsākot 65 jaunus kriminālprocesus, savukārt 15 materiālus pievienojot jau agrāk uzsāktajiem kriminālprocesiem.

Kā viena no prioritātēm Kontroles dienestam ir noteikta noziedzīgi iegūto līdzekļu kustības izsekošana un to iesaldēšana lielos apmēros.

Šogad izdoti 167 rīkojumi un iesaldēti noziedzīgi iegūti līdzekļi vairāk nekā 24 miljonu eiro apmērā, tajā skaitā apmēram 1,2 miljoni eiro saistībā ar ļaunprātīgu izvairīšanos no nodokļu nomaksas.

Salīdzinot ar 2015.gada rezultātiem, ir jāatzīmē, ka visa pagājušā gada laikā iesaldēto noziedzīgi iegūto līdzekļu apjoms bija 21,6 miljoni eiro, no kuriem 737 186 eiro saistībā ar ļaunprātīgu izvairīšanos no nodokļu nomaksas.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties