2. Augusts 2016 15:40
Jaunumi
Turpmāk ziņas par īpašumā deklarēto personu skaitu varēs saņemt bez maksas

Otrdien, 2.augustā, Ministru kabinets pieņēma grozījumus Ministru kabineta 2011.gada 15.februāra noteikumos Nr.130 “Iedzīvotāju reģistrā iekļauto ziņu izsniegšanas kārtība”.

Grozījumi paredz, ka turpmāk pašvaldības varēs sniegt Iedzīvotāju reģistrā iekļautās ziņas arī par mirušas personas pēdējo deklarēto vai reģistrēto dzīvesvietu, ja tā bija attiecīgas pašvaldības administratīvajā teritorijā.

Lai saņemtu izziņu no Iedzīvotāju reģistra par mirušās personas pēdējo deklarēto vai reģistrēto dzīvesvietas adresi mantojumu lietas uzsākšanai, iedzīvotājiem ērtāk ir vērsties izziņas pieprasīšanai un saņemšanai pašvaldības iestādē, nevis to pieprasīt un saņemt Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes teritoriālajā nodaļā.

Jaunie grozījumi arī paredz, ka turpmāk nekustamā īpašuma īpašnieks vai viņa pilnvarotā persona varēs saņemt bez maksas ziņas par dzīvesvietas adresē deklarēto vai reģistrēto personu skaitu.

Līdz šim īpašnieki, lai noskaidrotu savā nekustamā īpašumā deklarēto vai reģistrēto personu skaitu, pieprasīja bez maksas pieejamās ziņas no Iedzīvotāju reģistra par deklarēto (reģistrēto) personu vārdu, uzvārdu, personas kodu, deklarētās vai reģistrētās dzīvesvietas adresi un dzīvesvietas deklarēšanas vai reģistrēšanas datumu, tādējādi radot nepamatotu personas datu apstrādi.

 

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties