9. Augusts 2016 13:24
Jaunumi
Noteiks jaunas izglītības prasības un precizē aizliegumus apsardzes licenču izsniegšanai

Otrdien, 9. augustā, Ministru kabinets (MK) atbalstīja likumprojektu “Grozījumi Apsardzes darbības likumā”, kas paredz apsardzes sertifikāta izsniegšanu fiziskai personai pēc noteiktas izglītības iegūšanas vai izglītības programmas apguves un apsardzes darbinieka sertifikācijas pārbaudījuma nokārtošanas.

Likumprojekts pilnvaro MK noteikt apsardzes sertifikāta saņemšanai nepieciešamo izglītību; personas, kurām apsardzes sertifikāta saņemšanai nav nepieciešams kārtot apsardzes darbinieka sertifikācijas pārbaudījumu; prasības un kārtību, kādā persona kārto apsardzes darbinieka sertifikācijas pārbaudījumu; kārtību, kādā fiziskajai personai izsniedzams apsardzes sertifikāts, tā dublikāts un atkārtots sertifikāts un pagarināms apsardzes sertifikāta derīguma termiņš; apsardzes sertifikāta paraugu un prasības tā personalizācijai; kā arī kārtību un apmēru, kādā maksājama valsts nodeva par apsardzes darbinieka sertifikācijas pārbaudījuma kārtošanu, apsardzes sertifikāta, tā dublikāta un atkārtota sertifikāta izsniegšanu un apsardzes sertifikāta derīguma termiņa pagarināšanu.

Likumprojekts papildus precizē Apsardzes darbības likuma aizliegumus apsardzes darbības speciālās atļaujas (licences) izsniegšanai, attiecinot tos arī uz apsardzes komercsabiedrību īpašniekiem. Tādejādi speciālo atļauju (licenci) apsardzes pakalpojumu sniegšanai būs aizliegts izsniegt gadījumā, ja valsts iestādēm būs pamats uzskatīt, ka komercsabiedrības īpašnieks darbojas pretvalstiskā vai noziedzīgā organizācijā, vai ir tās biedrs, kā arī rada draudus valsts un sabiedrības drošībai.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties