16. Augusts 2016 10:38
Jaunumi
Augstākajā tiesā viesojas Eiropas universitāšu vasaras skolu studenti
Par Latvijas tiesu sistēmu Vācijas un Latvijas studentiem stāsta Civillietu departamenta zinātniski analītiskais padomnieks Rihards Gulbis.
No AT arhīva

Jūlijā un augustā Augstākajā tiesā viesojās jurisprudences studenti un pasniedzēji no vairākām vadošām Eiropas augstskolām, kas Latviju apmeklēja vasaras skolu programmu ietvaros. Vizīšu laikā studenti iepazinās ar Augstākās tiesas lomu un tās funkcijām, Latvijas tiesu sistēmu, kā arī iesaistījās diskusijās ar tiesas darbiniekiem.

28. jūlijā Augstāko tiesu apmeklēja bakalaura studiju un maģistrantūras studenti no Mykolas Romeris universitātes (Lietuva), Tallinas Tehnoloģiju universitātes (Igaunija), Turku Ekonomikas un biznesa vadības skolas (Somija) un Biznesa augstskolas "Turība". Vizītes laikā studenti tikās ar Augstākās tiesas Judikatūras un zinātniski analītiskās nodaļas vadītāju Anitu Zikmani, kas studentus iepazīstināja ar Augstākās tiesas lomu un funkcijām, Judikatūras un zinātniski analītiskās nodaļas darbu un citiem specifiskiem tiesu jautājumiem.

Savukārt 12. augustā Augstākajā tiesā viesojās Humbolta universitātes Berlīnē (Vācija) un Latvijas Universitātes jurisprudences studenti, kas Latvijā tiekas abu augstskolu kopīgi organizētās vasaras skolas Projekt Netzwerk Ost-West ietvaros. Studenti tikās ar Augstākās tiesas Civillietu departamenta zinātniski analītisko padomnieku Rihardu Gulbi, kas stāstīja par Augstākās tiesas darbu, tiesas funkcijām un lietu izskatīšanas specifiku. Savukārt studenti prezentācijas laikā aktīvi iesaistījās diskusijās un uzdeva dažādus jautājumus par tiesu sistēmu Latvijā.

Abu vizīšu ietvaros studentiem bija iespēja arī apmeklēt Augstākās tiesas muzeju, apskatīt vēsturisko Tiesu pili, ielūkoties tiesas zālēs un apskatīt vēsturisko Senāta zāli, kas šobrīd ir valdības sēžu zāle.

Augstākā tiesa regulāri uzņem Latvijas un ārvalstu studentu grupas ar mērķi paplašināt topošo juristu izpratni un interesi par Latvijas tiesu sistēmu un tiesnešu profesijas ikdienu.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties