1. Septembris 2016 09:33
Jaunumi
Latvijai 100. Ieskats “Valdības Vēstneša” publikācijās un laikmetā

Latvija un arī tieslietu nozare ir 100 gadu jubilejas priekšvakarā. Šī gaidāmā notikuma kontekstā oficiālais izdevums “Latvijas Vēstnesis” saviem sociālo tīklu kontu sekotājiem piedāvā faktogrāfisku ceļojumu laikā − “Šī diena Latvijas vēsturē “Valdības Vēstneša” lappusēs”.

“Valdības Vēstnesis” bija tā laika Latvijas oficiālais laikraksts,* kura saturs ir apjomīga un interesanta laikmeta liecība. Latvijas gatavošanās simtgadei ir īstā reize ielūkoties informatīvajos “atradumos”.

Katru dienu, sākot ar 1. septembri, saviem tviterkonta sekotājiem piedāvāsim kādu no “Valdības Vēstneša” publikācijām, kas laistas klajā laikā no 1921. līdz 1925. gadam. “Latvijas Vēstneša” Facebook lapā interesantākās publikācijas apkoposim reizi mēnesī.

“Sistematizējot tiesību aktus vietnē Likumi.lv, dažkārt ir nācies strādāt ar likumu oficiālajām publikācijām "Valdības Vēstnesī". Šķirstot šos vairākus gadu desmitus vecos izdevumus, vienmēr ir bijis interesanti lasīt tā laika publikācijas un salīdzināt tās ar šā brīža oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" publicēto informāciju,” ideju par sociālo tīklu aktivitāti piesaka Inese Luste, VSIA “Latvijas Vēstnesis” Oficiālo publikāciju departamenta direktore.

Likumi.lv tiesību aktu sistematizācijas speciāliste Elīna Kurme atzīst, ka izvēlēta tiek tā informācija, kas piesaista uzmanību. Tas var būt gan mūsdienām neraksturīgs valodas lietojums, gan tiesību akta, sludinājuma vai ziņas saturs, piemēram, Daugavpils pilsētas domes saistošie noteikumi, kuros tiek noteikts frizieru veikalu darba laiks.

Ja būs jaušama sekotāju interese, ceļojumu laikā turpināsim līdz šā gada beigām, aplūkojot “Valdības Vēstneša” publikācijas līdz pat 1940. gadam.

Ierakstu sagatavošanai izmantota laikraksta “Valdības Vēstnesis” digitalizētā versija, kas ikkatram interesentam pieejama Latvijas Nacionālās bibliotēkas tīmekļa vietnē Periodika.lv.

“Latvijas Vēstnesis” sociālajos tīklos:

* 1918. gadā četri numuri iznāca „Pagaidu Valdības Vēstnesim” (14.12.1918.-28.12.1918.), kas bija Latvijas Pagaidu valdības un tās apakšorgānu oficiālais laikraksts. Savukārt ar 1919. gada 1. augustu sāka iznākt „Valdības Vēstnesis” joprojām kā Latvijas pagaidu valdības oficiālais laikraksts, taču no 1920. gada 12. jūnija – kā Latvijas valdības oficiālais laikraksts.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties