2. Septembris 2016 08:50
Jaunumi
Valsts pārvalde meklē mērķtiecīgu profesionāli galvenajam bērnu tiesību aizsardzības amatam valstī

Mērķtiecīgs, uz sadarbību vērsts profesionālis, kurš nebaidās uzņemties atbildību un gatavs jauniem izaicinājumiem - tādu vadītāju valsts pārvalde meklē Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas (VBTAI) priekšnieka amatam.

Piektdien, 2. septembrī, Valsts kanceleja izsludina atklātu konkursu uz VBTAI priekšnieka amatu. VBTAI ir Labklājības ministrijas pārraudzībā esošā iestāde, kas īsteno valsts politiku bērnu tiesību aizsardzības jautājumos.

Galvenās prasības: nevainojama reputācija, sociālo zinātņu maģistra grāds, vismaz trīs gadu darba pieredze, vadot vismaz 20 cilvēku lielu komandu, un vismaz piecu gadu darba pieredze bērnu tiesību aizsardzības jomā.

Pretendentiem vēlama pieredze darbā valsts pārvaldē vai pašvaldībā, jābūt izpratnei par valsts pārvaldes darbības pamatprincipiem, teicamām sadarbības, komunikācijas un stratēģiskās plānošanas prasmēm, tāpat jāpārzina svešvalodas.

Kopā ar pieteikuma dokumentiem jāiesniedz arī redzējums par VBTAI nākotnes attīstību, tostarp, sniedzot līdzšinējās darbības novērtējumu. Pieteikšanās līdz 2016. gada 21. septembrim.

Pretendentu atlase notiks trīs kārtās:

Pirmajā kārtā konkursa komisija izvērtēs iesniegtos dokumentus un atbilstību obligātajām prasībām.

Otrā jeb mutiskā daļa būs komisijas un pretendenta saruna par motivāciju, valsts pārvaldes pamatprincipiem un iestādes darbības jomu, kā arī pretendenta vīzijas prezentēšana par iestādes nākotnes prioritātēm un svešvalodu zināšanu pārbaude.

Trešajā kārtā neatkarīgi personālvadības speciālisti vērtēs pretendentu vadības kompetences - stratēģisko redzējumu, spēju pieņemt lēmumus un uzņemties atbildību, komandas vadīšanu, orientāciju uz attīstību un uz rezultātu sasniegšanu.

Plašāk par prasībām un pieteikšanos Ministru kabineta mājaslapā.

INFOGRAFIKA: Valsts pārvaldes iestāžu vadītāju centralizētā atlase.

Valdība pērn atbalstīja jauno valsts tiešās pārvaldes iestāžu vadītāju atlases kārtību, kas līdzās atklātības kritērijam paredz nodrošināt pēc vienotiem principiem organizētus konkursus uz vadītāju amatiem valsts iestādēs. Jaunā atlases kārtība cels valsts pārvaldes konkurētspēju, jo, īstenojot atklātus konkursus un ievērojot vienotus atlases principus, būs lielākas iespējas piesaistīt, noturēt un motivēt augsta līmeņa profesionāļus.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties