5. Septembris 2016 11:43
Jaunumi
Kučinskis: ir jāapzinās maksātnespējas reformas nozīmīgums uzņēmējdarbības vides sakārtošanā

Ministru prezidents Māris Kučinskis pirmdien, 5. septembrī, tikās ar Ārvalstu investoru padomes Latvijā pārstāvjiem, lai apspriestu Maksātnespējas politikas attīstības pamatnostādņu 2016. līdz 2020. gadam projektu.

Sanāksmē piedalījās arī Tieslietu ministrijas, Latvijas Komercbanku asociācijas un Valsts prezidenta kancelejas eksperti.

Visas puses bija vienisprātis par maksātnespējas jomas sistēmas reformu un efektivizēšanas nepieciešamību iespējami tuvākajā laikā, lai novērstu esošās nepilnības.

Tieslietu ministrijai uzdots precizēt jautājumu attiecībā uz soda sistēmas efektivizēšanu. Nolemts, ka jautājumu par atbildīgo represīvo iestāžu darbu vēl apspriedīs Ministru prezidenta vadītajā Noziedzības novēršanas padomē.

Tāpat sanāksmes dalībnieki arī bija vienisprātis, ka reformas ietvaros nav pieļaujama kādas konkrētas juristu profesijas lobēšana, un primārais mērķis ir maksātnespējas administrēšanas sistēmas un uzņēmējdarbības vides sakārtošana.

“Mums ir jāapzinās šis reformas nozīmīgums uzņēmējdarbības vides sakārtošanā. Tāpēc jāapzinās, kādi jautājumi jāatrisina ātri, bet kādi - ilgtermiņā. Mēģinot atrisināt visas problēmas uzreiz, mēs reformu efektīvi nevarēsim realizēt,” uzsvēra M. Kučinskis.

Pamatnostādņu projektu plānots apspriest Ministru kabineta sēdē 6. septembrī.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties