13. Septembris 2016 12:00
Jaunumi
Eiropas projekta ietvaros veiks Latvijas tieslietu sistēmas novērtējumu

Tieslietu padome 12. septembrī uzklausīja Tiesu administrācijas sagatavotospriekšlikumus tieslietu sistēmas novērtējumam, kas tiks veikts Eiropas Sociālā fonda atbalstītā projekta “Justīcija attīstībai” ietvaros.

Tieslietu sistēmas novērtējumā paredzēts ietvert trīs virzienus – tiesu sistēmas novērtējumu (darbības efektivitāte un kvalitāte), maksātnespējas regulējuma novērtējumu (veikto reformu vērtējums) un komerctiesību regulējuma novērtējumu. Pirmajai sadaļai, tas ir, tiesu sistēmas novērtējuma izstrādei plānots piesaistīt Eiropas Padomes Komisiju tiesu sistēmas efektivitātei (CEPEJ).

Tieslietu padome akceptēja novērtējumā pētāmo tēmu loku, ietverot tajā tiesu komunikāciju, ētiku, tiesu organizatoriskos un citus jautājumus.

Novērtējums ietvers neatkarīgu analīzi attiecībā uz Latvijas tieslietu sistēmas darbību, kā arī rekomendācijas tās iepējamai pilnveidei un modernizācijai. Tas būs par pamatu visaptveroša tieslietu sistēmas attīstības plāna izstrādei un normatīvo aktu iespējamiem grozījumiem.

Lēmumu Tieslietu padome pieņēma 12. septembra sēdē. Informāciju par visiem sēdē skatītajiem jautājumiem skatiet šeit.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties