23. Septembris 2016 13:12
Jaunumi
Ministru prezidents Māris Kučinskis apspriež reliģisko organizāciju darbībai nozīmīgus jautājumus
Valsts kanceleja

Ministru prezidents Māris Kučinskis piektdien, 23. septembrī, vadīja Garīgo lietu padomi.

Darba kārtībā bija jautājumi par tradicionālo reliģisko savienību draudžu reģistrāciju, kā arī par likumprojekta “Kultūras pieminekļu statusā esošo Latvijas dievnamu saglabāšanas likums” jeb “Sakrālā mantojuma likums” virzību u.c.

Vienojoties Ministru prezidentam, valdības ministriem, kā arī reliģisko organizāciju pārstāvjiem, nolemts, ka Tieslietu ministrija strādās pie tiesiskā regulējuma efektīvākai reliģisko savienību draudžu reģistrācijai.

Šis darbs jāveic, ņemot vērā, ka reliģiskās organizācijas nav publisko tiesību juridiskās personas, un draudžu reģistrācija ir valsts funkcija.

Tāpat puses vienojās turpināt darbu saistībā ar “Kultūras pieminekļu statusā esošo Latvijas dievnamu saglabāšanas likumu” jeb “Sakrālā mantojuma likumu”. Šobrīd šis normatīvais akts ir izstrādāts, un jau tuvākajā nākotnē tas tiks precizēts un virzīts apstiprināšanai.

M. Kučinskis pauda gatavību atbalstīt reliģiskās organizācijas attiecībā uz dažāda veida tiesiskā regulējuma sakārtošanu, uzsverot Latvijā pastāvošo ekumenismu, ar to saprotot labās attiecības un sadarbību starp dažādām reliģiskajām konfesijām.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties