28. Septembris 2016 09:03
Jaunumi
Gruzijas tieslietu pārstāvji Augstākajā tiesā interesējas par judikatūru, komunikāciju un disciplinārlietām

Otrdien, 27. septembrī, Augstāko tiesu apmeklēja pārstāvji no Gruzijas Tieslietu ministrijas, Augstākās tiesas un vispārējās jurisdikcijas tiesu disciplinārkolēģijas, lai iepazītos ar Augstākās tiesas pieredzi judikatūras veidošanā un komunikācijā ar sabiedrību, kā arī tiktos ar Tiesnešu disciplinārkolēģijas priekšsēdētāju.

Par Augstākās tiesas funkcijām, statistiku, Judikatūras un zinātniski analītiskās nodaļas darbu, kā arī Eiropas Cilvēktiesību tiesas nolēmumu ietekmi uz nacionālo tiesu praksi Gruzijas kolēģiem stāstīja Judikatūras un zinātniski analītiskās nodaļas vadītāja Anita Zikmane. Savukārt Komunikācijas nodaļas vadītāja Rasma Zvejniece dalījās pieredzē ar Augstākās tiesas darbu ar sabiedrību un medijiem, kā arī iepazīstināja ar Tieslietu padomes apstiprinātiem dokumentiem komunikācijas jomā – Tiesu sistēmas komunikācijas vadlīnijām un Tiesu komunikācijas stratēģiju.

Pēcpusdienā Gruzijas tieslietu sistēmas pārstāvji tikās ar Tiesnešu disciplinārkolēģijas priekšsēdētāju Pēteri Dzalbi un uzklausīja informāciju par tiesnešu disciplināratbildības sistēmu Latvijā.

Gruzijas tieslietu sistēmas pārstāvji Latvijā ieradušies projekta “Sadarbības attīstība starp Gruzijas un Latvijas institūcijām ar mērķi paaugstināt tiesu pieejamību, veicināt uzticēšanos tiesām un tiesībaizsardzības iestādēm un stiprināt tiesiskumu” pieredzes apmaiņas vizītes ietvaros. Projektu īsteno Tiesu administrācija.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties