14. Oktobris 2016 08:59
Jaunumi
Saeimā skatīs Valsts prezidenta priekšlikumus likumu kvalitātes uzlabošanai

Saeimas deputāti otrdien, 18. oktobrī, tiksies ar Valsts prezidenta izveidotās Tiesiskās vides pilnveides komisijas vadītāju Aivaru Endziņu, lai diskutētu par prezidenta izvirzītajiem priekšlikumiem likumu kvalitātes uzlabošanai.

Saeimas Juridiskās komisijas priekšsēdētājs Gaidis Bērziņš uzsver, ka parlaments pēc savas iniciatīvas ir sācis pārskatīt spēkā esošo regulējumu, kas nosaka likumu pieņemšanas kārtību – Juridiskā komisija jau šī gada pavasarī ir izveidojusi darba grupu darbam pie Saeimas kārtības ruļļa grozījumiem.

Lai arī Saeimas kārtības rullis pēdējā laikā vairākkārt grozīts, pilnvērtīga tā revīzija nav veikta un spēkā joprojām ir virkne arhaisku normu no starpkaru perioda, kas praksē vairs nedarbojas, uzsver darba grupas vadītāja Solvita Āboltiņa. Darba grupa sadarbībā ar bijušo Saeimas Juridiskā biroja vadītāju Gunāru Kusiņu skata ne vien iesniegtās izmaiņas likumam, kas nosaka Saeimas iekšējo darbību un kārtību, bet analizē pilnīgi visu kārtības ruļļa tekstu.

S. Āboltiņa uzsver, ka arī Valsts prezidenta iniciatīva būs nozīmīgs papildinājums Saeimas jau iesāktajam darbam pie parlamenta iekšējo procedūru pilnveidošanas.

Valsts prezidents Raimonds Vējonis Saeimā vērsies ar vairākiem ierosinājumiem likumdošanas procesa pilnveidošanai. Tie saistīti ar priekšlikumu iesniegšanas ierobežojumiem likumprojekta trešajam lasījumam, likumprojektu anotāciju sagatavošanu, nepieciešamību sniegt pamatojumu arī starp lasījumiem iesniegtajiem priekšlikumiem, kā arī citiem jautājumiem.

Juridiskās komisijas darba grupa darbam ar grozījumiem Saeimas kārtības rullī ar A.Endziņu tiksies 18. oktobrī plkst.14.00 Saeimas nama Sarkanajā zālē Jēkaba ielā 11.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties