24. Oktobris 2016 13:47
Jaunumi
Augstākās tiesas priekšsēdētājs tiekas ar Latvijas Universitātes studentiem
No AT arhīva

21. oktobrī Augstākajā tiesā viesojās pirmā šī mācību gada studentu grupa Pirmkursnieku dienu ietvaros. Augstākās tiesas priekšsēdētājs Ivars Bičkovičs tikās ar Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes 1. kursa studentiem un pastāstīja par Latvijas tiesu sistēmu, tiesu darba aktualitātēm, Augstākās tiesas darbu un personisko amata karjeras pieredzi. Tuvākajā laikā I. Bičkovičs tiksies arī ar studentiem no Daugavpils Universitātes un Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas Tiesību zinātnes studentiem.

Pēc tikšanās ar Augstākās tiesas priekšsēdētāju, studenti devās ekskursijā pa Tiesu pili, ieskatījās tiesas zālēs un apmeklēja Augstākās tiesas muzeju.  

Augstākās tiesa jau astoto gadu organizē Pirmkursnieku dienas, lai paplašinātu studentu – topošo juristu – izpratni un interesi par Latvijas tiesu sistēmu un ļautu ieskatīties vienā no interesantākajām un vienlaikus smagākajām juridiskajām profesijām – tiesneša amatā.

Pirmkursnieku dienas Augstākajā tiesā turpināsies līdz decembrim. Uz Augstāko tiesu tiek aicināti Juridisko fakultāšu un tiesību zinātņu programmu pirmo kursu studentu grupas – gan bakalauri, gan maģistri. Studentu grupām jāpiesakās un tikšanās laiks jāsaskaņo Augstākās tiesas Komunikācijas nodaļā. Telefons 67020396, e-pasts baiba.kataja@at.gov.lv.

Ik gadu Augstāko tiesu apmeklē aptuveni 400 studenti no dažādām augstskolām un koledžām. Arī pēc Pirmkursnieku dienām studenti izmanto iespēju Augstākajā tiesā iegūt studiju procesā noderīgu informāciju un apmeklē tiesas sēdes.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties