9. Novembris 2016 09:22
Jaunumi
Kandidēt Satversmes tiesas tiesneša amatam pieteikušies divi Augstākās tiesas tiesneši

Augstākās tiesas plēnumam, izvirzot Satversmes tiesas tiesneša amata kandidātu no Latvijas tiesnešu vidus, būs jāizšķiras starp diviem Augstākās tiesas tiesnešiem. Pieteikumu kandidēt uz šo amatu iesnieguši Administratīvo lietu departamenta tiesneši Jānis Neimanis un Rudīte Vīduša.

Juridisko zinātņu doktors Jānis Neimanis par Augstākās tiesas tiesnesi apstiprināts 2007.gadā. Tiesneša darbu Administratīvo lietu departamentā savieno ar asociētā profesora pienākumiem Latvijas Universitātes Juridiskajā fakultātē.

Rudīte Vīduša tiesneša pienākumus pilda kopš 2005.gada. Sākusi strādāt Administratīvajā rajona tiesā, drīz tika uzaicināta kļūt par Administratīvās apgabaltiesas tiesnesi. 2007.gadā sākusi strādāt Augstākās tiesas Senāta Administratīvo lietu departamentā, sākumā kā pienākumu izpildītāja, bet no 2008.gada kā Saeimas apstiprināta Augstākās tiesas tiesnese.

14. novembrī paredzēta Augstākās tiesas plēnuma sēde, kurā jāpieņem lēmumu par viena tiesneša ieteikšanu apstiprināšanai par Satversmes tiesas tiesnesi.

Vakanta tiesneša vieta Satversmes tiesā radusies, jo 2017. gada 4. janvārī beigsies Satversmes tiesas tiesneša Ulda Ķiņa pilnvaras, kuru šajā amatā Saeima pirms 10 gadiem apstiprināja pēc Augstākās tiesas plēnuma priekšlikuma. Saskaņā ar Satversmes tiesas likumu Saeima citu tiesnesi apstiprina pēc tās pašas institūcijas priekšlikuma, kura bija izvirzījusi iepriekšējā tiesneša kandidatūru.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties