15. Novembris 2016 13:27
Jaunumi
Latvijas delegācija iepazīstas ar Gruzijas tieslietu sistēmu
No Tiesu administrācijas arhīva

No 14. līdz 15. novembrim Tiesu administrācijas un Administratīvās rajona tiesas pārstāvji viesojas Gruzijā Latvijas Ārlietu ministrijas granta projekta “Sadarbības attīstība starp Gruzijas un Latvijas institūcijām ar mērķi paaugstināt tiesu pieejamību, veicināt uzticēšanos tiesām un tiesībaizsardzības iestādēm un stiprināt tiesiskumu” pieredzes apmaiņas vizītes ietvaros.

Vizītes laikā Latvijas un Gruzijas kolēģi diskutēja par abu valstu tieslietu sistēmām būtiskiem jautājumiem. Tiesu administrācijas un Administratīvās rajona tiesas pārstāvji Gruzijas kolēģus iepazīstināja ar Latvijas Tiesnešu kvalifikācijas kolēģijas darba pieredzi un tiesisko regulējumu, Tiesu administrācijas funkcijām un lomu tieslietu sistēmā, tiesu noslodzi un citiem jautājumiem. Savukārt, Latvijas delegācija tika informēta par Gruzijas tieslietu sistēmu, tiesnešu iecelšanas kārtību, tiesnešu novērtēšanu un tiesu pakalpojumiem.

Projekta mērķis, pirmkārt, ir veicināt procesa efektivitāti un kvalitāti tiesu un tiesībaizsardzības iestādēs, sniedzot ieguldījumu labas pārvaldības attīstībā, tiesiskuma vērtību un likuma varas stiprināšanā. Otrkārt, nodrošināt sadarbības un kontaktu attīstību tieslietu jomā Gruzijas un Latvijas iestāžu starpā, veidojot pamatu Latvijas iesaistei citos plašākā rakstura projektos tieslietu jomā ar Gruziju, atbalstot Eiropas Savienības – Gruzijas Asociācijas līguma nosacījumu ieviešanu praksē.

Ārlietu ministrijas granta projektu “Sadarbības attīstība starp Gruzijas un Latvijas institūcijām ar mērķi paaugstināt tiesu pieejamību, veicināt uzticēšanos tiesām un tiesībaizsardzības iestādēm un stiprināt tiesiskumu” īsteno Tiesu administrācija, savukārt Valsts probācijas dienests ir projekta partneris.

Turpinot sekmīgu sadarbības attīstību starp abu valstu institūcijām, projekta noslēgumā paredzēta augsta līmeņa vadības tikšanās Rīgā.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties