1. Decembris 2016 09:09
Jaunumi
Dzintars Rasnačs atzinīgi vērtē Latvijas un Francijas sadarbību tieslietās

Trešdien, 30. novembrī, tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs tikās ar jauno Francijas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijā Odili Supizonu (Odile Supison), lai apspriestu Latvijas un Francijas sadarbību tieslietās.

Tikšanās laikā Dz. Rasnačs atzinīgi novērtēja līdzšinējo Latvijas sadarbību ar Franciju tieslietu jomā. Ministrs atzīmēja, ka Latvija ir pārņēmusi Francijas pozitīvo pieredzi vairākos Latvijai aktuālos jautājumos tieslietu jomā, piemēram, tiesu izpildītāju institūta ieviešana, tiesiskā regulējuma pilnveidošana maksātnespējas jomā, valsts valodas statusa stiprināšana. Lai veicinātu valsts valodas lietošanai draudzīgu vidi, jau veselu gadu dažādos Latvijas reģionos savus pienākumus veic Valsts valodas centra sabiedriskie palīgi, kuru galvenais uzdevums palīdzēt iedzīvotājam, īpaši, uzņēmējiem, pilnveidot zināšanas pareizā valsts valodas lietošanā.

Sarunā ar Francijas vēstnieci īpašu pateicību tieslietu ministrs izteica viņas valstij par atbalstu Latvijai tās iestāšanās procesā Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijā (OECD).

Tikšanās laikā abas puses pārrunāja sadarbības attīstības iespējas. Dz. Rasnačs iepazīstināja vēstnieci ar tieslietu nozares atbildības jomām, kurās šobrīd turpinās nozīmīgas reformas un kurās abas valstis varētu attīstīt divpusējo sadarbību – ieslodzījuma vietu un probācijas sistēmas pilnveidošana, kā arī valsts valodas lomas stiprināšana.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties