9. Decembris 2016 14:18
Jaunumi
AT izbeidz blakus sūdzības tiesvedību pagaidu aizsardzības jautājumā Latvijas Gāzes strīdā ar SPRK

Augstākās tiesas Administratīvo lietu departaments 9. decembrī, sakarā ar to, ka blakus sūdzības iesniedzējai – Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai – nebija tiesību iesniegt blakus sūdzību par Administratīvās apgabaltiesas 2016. gada 21. oktobra lēmumu, izbeidza blakus sūdzības tiesvedību lietā. AT lēmumā norādījusi – lai varētu pārsūdzēt tiesas lēmumu, ir nepieciešams konstatēt sūdzētāja subjektīvo tiesību aizskārumu.

Administratīvā procesa likums blakus sūdzības iesniegšanas iespēju paredz vienīgi nelabvēlīgu lēmumu gadījumā. Aplūkojamā gadījumā Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija iesniegusi blakus sūdzību par lēmumu, ar kuru noraidīts pieteicējas – AS „Latvijas Gāze” – pagaidu aizsardzības lūgums un kura rezolutīvā daļa atbilst Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas nostājai par pareizo konkrētā pagaidu aizsardzības lūguma izskatīšanas rezultātu. Ievērojot, ka iesniegtās blakus sūdzības apmierināšanas gadījumā pārsūdzētā lēmuma rezultāts saglabātos nemainīgs, tiesas lēmums attiecībā uz komisiju pielīdzināms tādam lēmumam, kas ir atbilstošs jeb labvēlīgs blakus sūdzības iesniedzēja interesēm.

Ar Administratīvās apgabaltiesas lēmumu noraidīts AS „Latvijas Gāze” pieteikums par pagaidu noregulējuma piemērošanu lietā, proti, noraidīts AS „Latvijas Gāze” lūgums noteikt, ka līdz tiesas sprieduma pieņemšanai pieteikumā prasītā pagaidu atkāpe tiek aizstāta ar tiesas lēmumu, kas ierobežo trešo personu tiesības, kuras vēršas pie pieteicējas ar lūgumu transportēt no citiem dabasgāzes tirgotājiem iegādāto dabasgāzi patērēšanai gazificētajos objektos Latvijas Republikā, izmantojot pieteicējai piederošo infrastruktūru līdz 2017. gada 3. aprīlim.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties